Skip to content

Hanekam (Celosia argentea var cristata)

2 de juni de 2021

Har du noen gang sett en blomst så nysgjerrig som denne? Formen ligner toppen av en hane, derav det populære navnet. Det er en ideell plante å ha i en gryte, og et flott alternativ hvis du vil dekorere terrassen med ikke så vanlige arter.

Men hvordan tar du vare på Hanekam?

Hva er hanekammen?

Hanekammen er en urt med nysgjerrige blomster

Cresta de Gallo, hvis vitenskapelige navn er Celosia argentea var. cristata, er en årlig urteaktig plante som er veldig følsom for kulde. Dens opprinnelse er i de tropiske områdene i Sør-Amerika.

Den vokser til en omtrentlig høyde på ca 50-60cm, og blomstene vises mot slutten av sommeren, som om de ønsket å være de første som ønsket høsten velkommen. De kan også vare i opptil åtte uker.

Hvor lenge varer hanekammen?

Hovedpersonen vår det er en plante som lever i flere måneder så lenge det ikke er frost. Å være tropisk kan den ikke stå kaldt i det hele tatt, men heldigvis formerer den seg godt med frø.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hanekammen er en så nysgjerrig plante at det er vanskelig å motstå å kjøpe et eksemplar. Men vedlikeholdet kan noen ganger være litt komplisert, siden vi for eksempel ikke skal overdrive vanning eller gjødsel.

Så la oss se hvordan vi kan ta vare på det:

plassering

Det kan brukes, som vi sa, som en dekorativ plante i solfylte uteplasser eller terrasser, men også som et husplante i et rom der det mottar mye lys eller til og med som en kuttblomst.

Den kan også plantes i hagen utsatt direkte for solen; for eksempel å lage flerfargede middels høye blomsterbed.

Irrigasjon

Cresta de Gallo er en plante som trenger regelmessig vanning. Det ideelle er å alltid holde underlaget eller jorda litt fuktig, men unngå vanntett, siden ellers kunne røttene råtne, og vi ville ende opp med å miste den.

Jord eller underlag

Cockscomb er en muntre blomstrende urt

Hanekam vokser i godt drenerende jord. Siden den frykter vannlogging, siden røttene raskt kan kveles, jorden må være lett slik at den kan utvikle seg jevnt.

Hvis du skal dyrke den i en gryte, kan du plante den i en med et universelt voksende medium som (at ja, sørg for at den har perlit), eller med kokosfiber.

Abonnent

For at den skal vokse godt, det anbefales å betale det om våren og sommeren. Hvis du bor i et område der det aldri er frost, kan du fortsette å betale det til etter sommersesongen, og stoppe når temperaturen faller under 20 ° C.

Hvis du har det på bakken, kan du legge til gjødsel i pulverform som guano (til salgs) eller gjødsel. Hvis det er i en gryte, er det bedre å bruke gjødsel eller flytende gjødsel, som følge instruksjonene.

Når sås hanekamfrø?

Den reproduseres enkelt av frø, mot slutten av vinteren eller om våren. Selv om du foretrekker det, kan du så dem om vinteren og holde såbedet i et drivhus eller i et lyst rom som har oppvarming.

Når frostene går, vil du altså allerede ha noen planter. Men, ja, viktig, ikke ta dem ut før minimumstemperaturen ikke stiger over 10-15 ° C.

Transplantasjon

Så snart vi kjøper en plante, er det tilrådelig å plante den i en litt større gryte eller i bakken, selv om den er i blomst. Hvis vi har fått det fra frø, vil vi gjøre det når vi måler røttene som dukker opp gjennom hullene i potten / såbedet, og måler minst ti centimeter i høyden.

Det gjøres som følger:

Planting i bakken

Vi vil lage et hull som er stort nok til at det kan passe godt, og vi vil fylle det med vann. Hvis vi ser at det tar lang tid å absorbere, vil vi gjøre det større (ca 50 x 50 cm), og vi vil legge et lag på ca 10 eller 15 centimeter vulkansk grus eller arlitt.

Deretter, vi bruker universelt underlag og planter hanekammenog sørger for at overflaten på rotkulen eller rotbrødet er omtrent to centimeter, eller litt mindre, under bakkenivå.

På denne måten, når vi vanner vannet, vil det konsentrere seg om røttene, og det vil ikke gå tapt.

Planting i en ny gryte

For å bytte pott, er det vi må gjøre finn ham en som er litt bredere og dypere enn den han allerede bruker, omtrent 5 centimeter mer i bredde og høyde. Det er også viktig at den har hull i basen.

Deretter er den litt fylt med universalunderlag eller kokosfiber, og fjernes forsiktig fra den »gamle» gryten. Og senere blir den plantet i den nye, og sørger for at den forblir i sentrum. Til slutt vil vi vanne.

Rustikk

Cockscomb er en plante som den får skade når temperaturen faller under 10 ° C, og ved 0 grader dør den. Derfor er det viktig at du beskytter deg mot kulde, for eksempel ved å sette den i huset.

Bruk av hanekammen

Gitter cristata er en liten plante

Dette er en plante som er mye brukt i hager, balkonger og terrasser. Men bladene spises også som en grønnsak.

Du kan få frø ved å klikke.

Kjente du denne særegne planten? Uten tvil vil det tiltrekke øynene til alle de som besøker deg.