Skip to content

Har du noen gang sett en blomst så vakker som Venus Slipper?

21 de juni de 2021

Hvis det er elegante og utrolig dekorative blomster, er det utvilsomt de fra orkideer. Og de er veldig nysgjerrige; Så mye at det er noen som har dyreformer, men det er noen som minner oss om noe vi bruker hver dag, for eksempel joggesko.

Orkideen Venus Slipper det er en ekstraordinær plante. Det er ideelt å ha seg hjemme, så lenge det har rikelig med lys og er beskyttet mot trekk. Neste vil jeg avsløre alle dens hemmeligheter for deg.

Paphiopedilum hennisianum

Denne nysgjerrige orkideen tilhører den botaniske slekten Paphiopedilum som består av rundt 70 arter, og er hjemmehørende i de tropiske områdene i Asia. I motsetning til Phalaenopsis er den jordbasert, det vil si at den vokser på bakken. Blomstene tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og dette er noe som har satt den i fare for å utryddes.

Den har lange grønne blader, ca 30 cm lange og ca 3 cm brede. Blomstene er rundt 15 cm og når en høyde på ca 35-40cm.

Paphiopedilum insigne

Dyrking er veldig enkel, og plantes i et substrat bestående av svart torv, furubark (jord for orkideer) og sand i like deler. For å forbedre drenering er det verdt å legge til et første lag med vulkansk leire; på denne måten, vi vil unngå vannlogging.

Vanning må være hyppigog holder dermed jorden fuktig. Bruk kalkfritt vann til dette, for eksempel regn eller mineralvann. I løpet av blomstringssesongen kan du betale den med en spesifikk gjødsel for orkideer, i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken.

Selv om det er en veldig motstandsdyktig plante, må du være spesielt forsiktig med overflødig vanning, da de kan forårsake soppsykdommer. I tilfelle du ser at bladene begynner å forverres, behandle det med et bredspektret soppdrepende middel og reduser risikoen.

Denne vakre orkideen er veldig følsom for kulde og frost, men sikkert i hjemmet ditt ser det flott ut 🙂.