Skip to content

Hedychium gardnerianum

11 de juni de 2021

Det er rhizomatøse planter som er veldig pene, men også invasive. En av dem er Hedychium gardnerianum, som er hjemmehørende i Himalaya. Med en høyde på opptil to meter produserer den veldig pene gule blomsterstander.

Å være inkludert i katalogen om invasive arter, Det er viktig at du vet hva egenskapene er for å unngå problemer.

Hva er deres egenskaper?

Hovedpersonen vår er en rhizomatøs urteaktig plante hvis vitenskapelige navn er Hedychium gardnerianum. Det er populært kjent som hvit ingefær eller edichio, det er, som vi sa, hjemmehørende i Himalaya. Den når en høyde på mellom 1 og 2 meter, med vekslende, lansettformede og akutte blader. Blomstene, som spirer om sommeren, møtes i terminale pigger, som er dannet av en gul kronblad.

Veksthastigheten er veldig rask, noe som tilfører det faktum at den har en stor tendens til å ta rotvekst, gjør den til en invasiv plante siden 2. august 2013 i Spania, så vel som i New Zealand og Hawaii.

Kan den dyrkes?

Blomsten av Hedychium gardnerianum

Ikke. De Hedychium gardnerianum Det er en plante som en gang den tilpasser seg – noe som ikke tar lang tid – ikke tillater den innfødte floraen – det vil si den som har vokst det stedet i århundrer og kanskje årtusener – å komme seg. Så det er ikke lurt å ha det; Videre, hvis det blir sett i naturen, er det tilrådelig å plukke den opp med en hakke, og prøve å ikke forlate røttene. Dessverre er det dessverre veldig vanskelig å fjerne det helt. I denne forstand er det som Oxalis (kløver) urt, som spirer nesten ut av ingenting.

Så vi håper at denne artikkelen har hjulpet deg å bli kjent med en mer invasiv plante, og slik at du kan se at uansett hvor dekorativ den er, bør den ikke være i noen hage.