Skip to content

Heirloom Roses Nursery. En postordrebarnehage du bør vite.

15 de april de 2021

Foto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman RosesFoto / Illustrasjon: Paul Zimmerman Roses

Jeg kom akkurat tilbake fra en sving gjennom Nordvest og så rosehager, besøkte venner og tilbrakte en dag som gjesteekspert på Heirloom Roses «festival denne lørdagen. Hvis du ikke er kjent med Heirloom Roses, burde du være det. De har vært i virksomhet i over tjue år og er en utmerket postordre rose barnehage.

Tilbake i dagene da jeg først begynte å samle roser, kom to av mine første kjøp fra Heirloom. Jeg lette etter Old Garden Rose og da var de ikke allment tilgjengelige på lokalt nivå. Dette betydde postordre og som førte meg til arvestykke. De to rosene jeg kjøpte var Mme. Isaac Pereire og Sombreuil. På den tiden jeg bodde i Los Angeles, vokste de lykkelig for meg i den lille hagen min. Da vi flyttet til gården vår i South Carolina, gravde jeg dem opp, og de, og ganske mange andre roser, tok turen med oss. I dag trives de fortsatt i hagen min. Et sant bevis på hvor robuste roser kan være.

I dag tilbyr Heirloom Roses fremdeles en av de beste postordrevalgene av roser du finner. Fra gammelt til moderne, bunndekke til klatrer, miniatyr til stor busk; de roterer regelmessig varianter inn og ut av katalogen, så i løpet av årene kan du legge flotte roser til hagen din.

Den beste måten å bli kjent med dem er via deres hjemmeside, og du kan komme dit ved å klikke her. Ta deg tid til å bla gjennom utvalget deres, og hvis du har spørsmål, send dem en e-post. De ansatte er kunnskapsrike og vil styre dine rosevalg i riktig retning.

Dette er første gang jeg deltok på festivalen deres, og hvis du er i området, er det verdt turen. Som du kan se fra bildene, er hagene nydelige, og utstillingen av over 3000 forskjellige varianter av roser må ikke gå glipp av. Sammen med rosene var det musikk, vinsmaking, lokale leverandører, plante- og roseeksperter; og selvfølgelig kameratskapet blant andre gartnere.

Det kameratskapet var det som virkelig gjorde helgen spesiell for meg. Jeg bruker ganske god tid bak datamaskinen for å skrive, eller på veien for å holde foredrag. Det er ikke ofte jeg får sjansen til å tilbringe dagen i en rosehage og snakke med andre gartnere. Utveksle ideer, favorittroser eller bare råd om ledsagerplanting; dager som dette får meg til å sette pris på hvor velsignet jeg er å kunne kalle dette min “jobb”.

Det som slo meg spesielt den siste lørdagen, var hvor mange gartnere som aldri har dyrket roser kom på jakt etter buskeroser for å legge til landskapet sitt. Gartnere ser ut til å forstå at hageroser, gamle eller moderne, ikke er vanskelige å dyrke og er veldig givende planter i hagen. De lærer det faktisk, Rose Are Plants, Too!

Glad Roseing

Paul