Skip to content

Hermetiske grønnsaksfrø er en sparsommelig idé

11 de mars de 2021
  • Hver en-liters boks med hagefrø inkluderer 16 favorittvarianter og nok frø til å plante en hage på størrelse med 2/3 dekar. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • De gjenlukkbare frøpakningene i de hermetiserte hagefrøene er pakket i tredobbelte konvolutter for å beskytte frøene mot luft og fuktighet og for å forlenge levetiden til frøene. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

En hage i en boks

Det økende antallet nye hjemmegartnere, kombinert med noen forventede frømangel denne sesongen, kan skape problemer for gartnere som ikke er vant til så mye konkurranse om hageartikler.

For å forverre problemet planlegger 37% av husholdningene i hagearbeidet å øke hagene sine denne sesongen, ifølge en fersk rapport om hagearbeidstrendene.

Selv om det er rikelig med frø, vil det garantert være en økning i prisen på etterspurte frø.

Men akkurat denne uken kjørte jeg over et unikt frøalternativ for gartnere som vil sørge for at de aldri går tom for frø – hagefrø i en boks.

Unik emballasje holder frøene friske

Canned Garden Seeds er et produkt av Mountain Valley Seed, Inc., et grossistfrøfirma med base i Salt Lake City som åpnet i 1985. Mountain Valley Seed tilbyr grønnsaker og urtefrø, men selger også frø til blomster, gress, spirende og til og med vill blomster til gartnere i hjemmet.

The Canned Garden Seeds inneholder 16 av de mest populære grønnsakssortene og inkluderer mais, løk, spinat, salat, sommer og vinter squash, erter, rødbeter, kål, gulrot, agurk, reddik, tomat, sveitsisk chard, paprika og stangbønner. Det er en komplett hage i en boks.

Hver pakke frø er pakket i en hermetisk forseglet, tredobbelt foliepakning som kan forsegles på nytt. Det betyr at en boks med frø vil vare i minst 5 år, men noen frø kan vare lenger.

Bedriftspresident Demetrios Agathangelides fortalte meg at en kunde hadde brukt den samme frøboksen i 10 år og fortsatt fikk eksepsjonelt gode avlinger. Han sa at det er fordi frøet er tørket for det optimale fuktighetsinnholdet for langvarig lagring.

Han nevnte også at hver boks med hagefrø har nok frø til å plante en hage på størrelse med 2/3 dekar, og at hvert frø er 100 prosent åpent pollinert. Det betyr at gartnere kan redde frø på slutten av hver sesong for å dyrke sant-til-sort-frø neste år.

Planteguide inkludert

Hver boks med frø inkluderer en 8-siders hagearbeidsguide med instruksjoner for å plante, høste og samle frø.

For gartnere som planlegger å plante år etter år, kan hermetiske hagefrø være den beste måten å spare frøpenger og sikre en endeløs avling.