Skip to content

Hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis)

10 de juni de 2021

En av de vanligste plantene som har en dobbel funksjon av dekorasjon innendørs og utendørs, er Hibiscus rosa-sinensis. Deres vanlige navn inkluderer hibiskus, Kina-rose, kardinaler, kysseblomst og stillehav. Det er en buskplante med flerbruksblomster. Det er mye brukt til dekorasjon og dyrkes i barnehager. Den brukes til innendørs og utendørs, og i hvert tilfelle er forskjellige kultiverings- og pleieteknikker nødvendig.

Vi skal håndtere alt relatert til Hibiscus rosa-sinensis og den pleien det krever. Vil du vite om det?

Hovedtrekkene

Hibiscus rosa-sinensis varianter

Det er en plante som er hjemmehørende i Kina og tilhører Malvaceae-familien. Det er en kosmopolitisk plante som finnes i hager nesten overalt i verden.. Det eneste som begrenser er at klimaet er noe varmere med milde vintre. På steder med mye kaldere klima brukes den innendørs.

Bladet er flerårig og i god stand den kan nå opptil 3 meter i høyden. Formen på bladene kan variere avhengig av arten. De ordnes vekselvis, og du kan se mørkegrønne blader, men med et helt skinnende utseende. Disse egenskapene gir den en stor dekorativ fordel, og det uten å nevne blomstene.

Blomstene de har er store og trompetformede. Antall kronblader varierer, men de vanligste er enkle eller doble. Utseendet til blomstene og settet med blader har blitt eksperimentert med forskjellige kombinasjoner for dekorasjon i hagearbeid.

Disse plantene har en kapselformet frukt som inneholder flere frø. Vi finner denne planten i nesten alle planteskoler eller blomsterhandlere. Som vi har sagt tidligere, er klimaet den begrensende faktoren i distribusjonsområdet. Hvis det er mer temperert eller varmt generelt, kan vi kjøpe dette anlegget uten problemer gjennom året. Tvert imot, hvis klimaet er karakteristisk for kaldere vinter, kan det bare holdes innendørs, siden de ikke motstår frost godt. I disse tilfellene, de kan bare holdes utendørs i månedene mai til oktober.

Krav til Hibiscus rosa-sinensis

Fargerike blomster Hibiscus rosa-sinensis

Å ha dem innendørs, det som er nødvendig er å ha en gryte som er mellom 12 og 16 cm i diameter. Den er ikke for stor, men den lar røttene utvikle seg ordentlig. Du trenger ikke å bekymre deg for plass, da de ikke tar opp mye. De er kompakte planter, og det mørkegrønne bladverket med det store antallet blomster de har i løpet av sin varme årstid, vil bidra til å forskjønne ethvert hjørne av huset.

Hvis vi derimot vil ha det som en utendørs plante, trenger vi litt mer plass, fordi planten får en større størrelse. Som oftest de vanligste eksemplarene som vanligvis selges i blomsterhandlere og barnehager når 40 centimeter. I tilfelle av å være i hagen, vil de ha en mer gjenvekst busket peiling. Grenene blir lengre, og løvet har ikke den dype mørkegrønne fargen. Det eneste problemet med å ha dem utendørs er at blomstene deres er mindre. Årsaken til at farge, komprimering og løv endrer seg er at når Hibiscus rosa-sinensis dyrket som et husplante en dverg brukes i deres omsorg. Dette betyr at all utvikling varierer og er modifisert til potten format.

Voksende eksemplarer i form av et tre er også ganske elegant og attraktivt for å forskjønne innganger til hus eller til og med noen uteplasser. Hvis vi plasserer dem i disse områdene for å dekorere, er det bedre å ikke plassere dem i områder der vinden virker ofte, ellers vil brillene bryte. Overfor denne situasjonen, haneller ideelt er å plassere en veileder som hjelper dem å stå fast.

Nødvendig pleie som potteplante

Hibiscus rosa-sinensis i blomsterpotte

Hvis vi vil ha Hibiscus rosa-sinensis Som en innendørs plante må vi vite at den hviler kort om vinteren. Resten av året vil den fortsette å vokse, og i de varmere månedene vil den få en ekstraordinær blomstring.

Så snart du kjøper den, du kan legge den i gryten i nesten et helt år. Vedlikeholdet det trenger er litt kompost og noe fytosanitær behandling, hvis det trenger det. Gjødsel som brukes er den universelle væsken som bare tilsettes når vi vanner den. I de varmere månedene av året trenger du lavere doser, men hyppigere (ca. 1 gang i uken), og om vinteren må du betale det hver 20. dag, men med høyere doser.

Det er ikke nødvendig å transplantere den i en større gryte før etter det første året. Tiden da vi skal transplantere den vil være om våren. Dette gjøres fordi temperaturene er høyere og de ikke trenger å tilpasse seg vinterens kulde. Det er lettere for den å vokse seg større og blomstre i den varme årstiden enn i kulden.

Vi må plassere den i det lyseste rommet. Hvis vi ikke gir det lyset det krever, vil blomstringen reduseres mye. Det er mulig at hvis luftfuktigheten ikke holdes godt, vil den bli angrepet av bladlus eller hvitflue. Vi må bare bruke insektmidler.

Nødvendig pleie som en utendørs plante

Hibiscus rosa-sinensis potter

I hagen kan vi få denne planten til å ha en busket peiling. Den kan sås alene eller sammen med en ledsager. Det er perfekt å lage noen vegger eller hekker hvis de plantes på linje og du beskjærer dem ofte for å gi dem form.

Vi må huske at for å så dem i utlandet har vi måttet kjøpe det passende eksemplaret for det. Interiørprøvene har dvergen som endrer alle egenskapene. Den trenger et sted i full sol og med nok plass slik at den kan utvikle seg mest mulig i høyden.

Hvis vi vet at det ofte er frost i hagen vår, er det bedre å ikke plante den. Det trenger friske og fruktbare jordarter for å kunne utvikle seg godt. Vanning vil være nødvendig for å holde den fuktig nok for ikke å oversvømme den. Det er nødvendig å legge til en balansert gjødsel av mikroelementer slik at den ikke har klorose hvis jorden er mer basisk.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Hibiscus rosa-sinensis.