Skip to content

“Hjelp meg å finne roser” Den største enkeltstående roseressursen vi har – og trenger å støtte.

15 de april de 2021

Leter du etter en rose som den nylig utgitte «Loretta Lynn Van Lear» oppkalt etter den berømte countrysangeren? Hjelp meg å finne roser er stedet å gå!
Foto / Illustrasjon: Brad JalbertLeter du etter en rose som den nylig utgitte «Loretta Lynn Van Lear» oppkalt etter den berømte countrysangeren? Hjelp meg å finne roser er stedet å gå!
Foto / Illustrasjon: Brad Jalbert

Siden vi snakker om forskjellige måter å kjøpe roser på, syntes jeg det var den perfekte tiden å introdusere deg for en av de største rose- og hagearbeidsressursene vi har. Det er et nettsted som heter:

Hjelp meg å finne roser, klematis og pioner
og alt relatert til hagearbeid.

Hvis du ikke er kjent med dette nettstedet, må du være. Som ovenfor er de også en ressurs for informasjon om clematis og pioner, men siden dette er en rosesøyle, vil jeg fokusere på hva de tilbyr angående roser.

For det første bør dette slå sokkene dine av. Nettstedet deres katalogiserer for øyeblikket over 41.000 roser og har mer enn 130.000 fotografier av samme roser. Kast tusenvis av Rose-planteskoler, offentlige og private hager, Rosesamfunn, forfattere, oppdrettere, hybridiserere og publikasjoner fra hele verden, og du har rett og slett den største roseressursen jeg vet om og har sett.

Når det gjelder å kjøpe roser, er det bare en måte det kan fungere for deg. Si at du leter etter en bestemt rose og ikke vet hvor du skal kjøpe den og / eller ønsker mer informasjon. Bare klikk på “Søk / oppslag” i venstre kolonne, så kommer det opp en rute der du kan skrive inn hele eller hele navnet på rosen. Klikk på søk og opp kommer enten rosen eller de som er nærmest det du leter etter. Klikk deretter på den du vil ha.

Du blir først ført til en «beskrivelse» -side med bilder av rosen, eventuell størrelse, er (eller ikke er det) sykdomsresistent, informasjon om hardførhetssonen og en hel rekke andre ting du kanskje vil vite.

Så øverst på denne «beskrivelse» -siden er det faner. Klikk på dem for å se flere bilder, priser og referanser i publisert materiale. Men tre av disse kategoriene er spesielt nyttige.

“Medlemsvurderinger”. Det er akkurat slik det høres ut. Andre gartnere vurderer rosen kontinuerlig på egenskaper som blomstfarge, blomstringsfrekvens, duft, kraft, kuldehardhet, sykdomsresistens, skygge toleranse og listen fortsetter. Dette gir deg enorm innsikt i hva andre gartnere føler om denne rosen når de dyrkes i sin egen hage – omtrent som om du vil dyrke den i din.

“Medlemskommentarer”. Dette området gir medlemmene sjansen til å utvide sine rangeringer med kommentarer om hvor bra, eller dårlig, rosen gjør i deres område. Og her er en av de beste delene; klikk på medlemmets navn og du kan se hvilket område og hvilken hardførhetssone de bor i! Dette betyr at du muligens kan finne kommentarer til rosen fra mennesker som dyrker den under forhold som din. Hva kan være bedre enn det!

“Kjøp fra”. Det er her Help Me Find virkelig blir kraftig. Rose barnehager fra hele verden laster regelmessig opp listen over tilgjengeligheter for roser til Help Me Find. Så under denne fanen er det listet opp rose planteskoler som for tiden tilbyr denne rosen til salgs hvor som helst i verden. Og så er det lenker til mange av nettstedene deres pluss informasjon om hvordan du kommer i kontakt med dem for å bestille. Da jeg drev det tidligere rosebarnehagen min, sørget jeg alltid for at denne listen var oppdatert, og jeg vet at nesten alle rosebarnehager gjør det samme.

Det er flere områder av Hjelp meg å finne. Jeg vet at du vil finne interessant, og jeg skal snakke om dem i fremtidige innlegg, men før jeg lukker dette, er det noe du trenger å vite, og noe jeg vil at du skal tenke på å gjøre .

Først vet du dette. Help Me Find godtar ingen reklame. De vil at dette skal være kommersielt fritt og upartisk. Derfor hjelper de med å kompensere kostnadene for nettstedet via donasjoner og / eller folk som blir med i et år via premium-medlemskapet. Et premiummedlemskap som kun koster $ 24 i året og åpner hele andre områder av nettstedet. Pokker, det er mindre enn et tidsskriftabonnement! Klikk på “Donasjoner” øverst i venstre kolonne for mer informasjon.

Så vennligst sjekk ut siden og prøv deg. Men ta deg også tid til å donere og / eller bli med. Dette er en fantastisk ressurs for elskere av hagearbeid, men uten vår støtte….

Jeg grøsser av å tenke på det.

Glad Roseing
Paul