Skip to content

Hjemmelagde frøbånd til hagen

18 de juni de 2021

For elskere av dyrking og hagearbeid hjemme, produksjon av deres egne frøbånd Den antar en dobbel sparing (tid og krefter) på tidspunktet for såing, og det er å ordne frøene på en organisert måte på en papiroverflate, tar vare på og garanterer tilstrekkelig fordeling og avstand mellom hverandre for den påfølgende såingen, enten i vår private hage eller i større områder, vil spare oss tid og penger.

Det er viktig å peke på det avstanden mellom et frø og et annet av samme type er allerede bestemt i instruksjonene til pakken som vi skal bruke, på denne måten bekymrer vi oss ikke om viktige detaljer som f.eks. sådybde og det er verdt å si at disse kassettene vanligvis er biologisk nedbrytbart materiale som vi ville ta vare på jorden i tillegg til å spare tid.

Hvordan lages hjemmelagde frøbånd?

hvordan stripene er laget

Vi kommer til å trenge materialer som husholdningspapir eller papirservietter, hvetemel eller maisenna (for å lage lim). Det er også gyldig å bruke avis og / eller noen organiske fargestoffer.

Vi begynner med limforberedelse, ganske enkelt siden den består av å plassere nok vann til å koke blandet med litt mel eller maisstivelse i en beholder, når den begynner å koke, må du rør om litt etter litt ved hjelp av en sparkel eller skje til konsistensen er av en tykk saus.

Når den er ved romtemperatur, helles den i en mer egnet beholder for senere bruk.

Vi fortsetter til klargjør papirstrimlene, hvis anbefalte bredde er ca 4 cm., siden papiret skal brettes senere, kutter vi dem til den angitte bredden og avhengig av hvordan vi trenger det, siden vi må huske at det er etter vår smak og behov.

Vi fortsetter å plassere litt lim den ene enden av bredden og på limet legger vi frøet, uten å ignorere instruksjonene på frøpakken angående avstand mellom det ene og det andre; Vi gjør dette over hele lengden på stripen, og når vi er ferdig, blir den andre enden av papirets bredde brettet opp til dekk frøene og la dem tørke.

Vi er allerede forberedt på såing av båndene

Klargjort for såing

Når båndene er klare, fortsetter vi å plante dem, det er en ganske enkel prosedyre, men du må Vær oppmerksom på detaljene og det er at vi har plassen som er bestemt til plassering av frøene, bretter frøbåndet ut på bakken, og deretter fortsetter å plassere mengden nok land som dekker behovet for dybde avhengig av saken, sørger vi for å sitte godt, og sørge for at det er kontakt mellom frøene og jorda over og underTil slutt fortsetter vi å fukte, pass på å ikke spre jorden, beskytte frøene, og det er at vi med den nødvendige forsiktighet i løpet av de neste dagene vil kunne nyte spiring av plantene våre.

I motsetning til kjøpte bånd, lage våre egne lar oss velge hvilken plante som er den vi ønsker for hagen vår, hvis det er vår smak å sette inn mellom to eller flere typer av disse hvis behov for dybde, avstand, fuktighet, belysningskrav osv. er relatert.

En annen fordel som vi vil gi mye verdi for, er å spare penger, siden båndene vi finner i butikkene ikke er så billige, men de kan også ta med seg mange flere frø enn vi egentlig trenger, på en slik måte at uansett hvor vi ser på det, sparer vi penger.

Vel, vi har lært i veldig få trinn hvordan vi lager frøbånd til brukes hjemme, hage eller frukthage, med pluss at de er biologisk nedbrytbare, nyttige, raske og enkle informasjon som skal settes ut i livet så snart som mulig.