Skip to content

Horn (Lotus corniculatus)

7 de juni de 2021

De Lotus corniculatus Det er en veldig vakker urteaktig plante som produserer virkelig nysgjerrige blomster i en fantastisk gul farge, og det er derfor det er en ideell art å vokse i potter og / eller hager.

Dessuten er den flerårig, noe som betyr at den lever i flere år før den tørker ut. La oss bli bedre kjent med ham 🙂.

Opprinnelse og kjennetegn ved Lotus corniculatus

Blomsten til Lotus corniculatus er gul

Det er en flerårig urteaktig plante Den tilhører Fabaceae-familien, det vil si belgfrukter, hjemmehørende i Eurasia og Nord-Afrika. Det er populært kjent som horn, jomfru sko, kornikulær lotus, kråkefot, sandkløver eller kongekrone, og dens vitenskapelige navn er Lotus corniculatus.

Vokser til en høyde på opptil 40 centimeter, men da det vanligvis har et mer eller mindre nedslående og krypende lager, overstiger det ikke 20 centimeter. I løpet av det første leveåret utvikler den en eller to stengler som vil være de viktigste, som forgreningene vil komme fra det andre året.

Bladene er sittende, det vil si uten petiole, sammensatt av fem brosjyrer på omtrent 17 mm i lengde, med en ovoid form. Blomstene er gruppert i paraplyer og er gule. Frukten er en belgfrukter som er ca 4 mm tykk, og i den finner vi 10 til 30 brune frø med en diameter på 1 til 1,5 mm.

Hva bryr de seg om?

For å ha denne planten i god stand må du ta hensyn til følgende:

plassering

De Lotus corniculatus Det er en urt å få i utlandet, full sol. Den er tilpasset tempererte og til og med noe kalde klimaer, og har en lavere vekstrate i de områdene der sommertemperaturen overstiger 30 ° C; faktisk er idealet at maksimum 27ºC ikke skal overskrides.

Land

Utsikt over Lotus corniculatus

  • Verft: ikke for krevende. Den vokser godt i næringsfattige jordarter og i de som er kompakte og fuktige. Selvfølgelig liker han at jorden er litt sur, med en pH mellom 5 og 6.
  • Blomsterpotte: det anbefales å fylle det med substrat for syreplanter (til salgs).

Irrigasjon

Irrigasjon skal være moderat. De Lotus corniculatus Det er en plante som ikke tåler tørke, så det er viktig å alltid holde jorden noe fuktig. Derfor anbefales det å vanne 3-4 ganger i uken om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året.

Hver gang den blir vannet, må all jorda fuktes godt slik at røttene kan få mest mulig ut av det.

Abonnent

Gjennom vekstsesongen, det vil si fra vår til tidlig høst, er det interessant å betale med økologiske produkter, som kompost, guano (til salgs) eller mulch, blant andre. Så du kan bli sunn.

Multiplikasjon

De Lotus corniculatus multipliserer med frø om våren, følger denne trinnvis:

  1. Først må du velge hva som skal tjene som frøbed: en blomsterpotte, et frøplantebrett (som de av), yoghurt- eller melkebeholdere, … eller noe annet som er vanntett og som har eller kan lages noen hull i bunnen. for drenering.
  2. Fyll den deretter med surt plantesubstrat og vann grundig.
  3. Deretter legger du frøene på overflaten, og vær forsiktig så du ikke lager bunker. Videre er det best å ikke legge mer enn 2-3 frø i hvert frøbed, siden jo mer sannsynlig det er at de vil spire eller hele eller flertallet, og jo mindre konkurranse de har, desto mer sannsynlig er det å nå voksne.
  4. Dekk dem deretter med et tynt lag med underlag.
  5. Til slutt, vann igjen og plasser såbedet utenfor, i full sol.

De vil spire om en uke eller to.

Beskjæring

Trenger ikke det. Fjern bare de visne blomstene og de tørkede blomstene når det er nødvendig med saks – kan være kjøkkensaks – tidligere desinfisert med apotekalkohol eller noen dråper oppvaskmaskin.

Planting eller transplantasjonstid

Lotus corniculatus blomstrer om våren

Rett tid til å plante den i hagen er på våren, når frosten har gått.

Hvis du har den i en gryte, transplanter den til en større når du ser røtter komme ut av dreneringshullene, eller når den har vært i den i mer enn to år.

Rustikk

Motstår kulde og frost godt opp til -7 ° C.

Hvilke bruksområder blir gitt til Lotus corniculatus?

Den har flere bruksområder:

Pynt

Det er en veldig vakker plante, ideell å ha i potter, planter, og selvfølgelig også i hagene. Det er ikke vanskelig å ta vare på eller vokse, og siden kulden ikke er noe problem for deg, uten tvil er det en art av det mest interessante for tempererte klimaer.

Som grønn gjødsel

Alle belgfrukter har den særegenheten at feste nitrogen til jorden. Nitrogen er et viktig næringsstoff for plantevekst, så Lotus corniculatus den kan brukes som grønn gjødsel.

For å gjøre dette er det du må gjøre å dyrke det i bakken, la det vokse av seg selv, og når det begynner å blomstre, kutt det, hugg det og begrav det i bakken.

Fôrplante

Det er den mest utbredte bruken. Dette anlegget gir høy kvalitet hø, spesielt for sauer.

Hvor får man kjøpt?

Du kan kjøpe frø herfra: