Skip to content

Hortensia paniculata

9 de juni de 2021

Hortensiaer er planter som er kjent for sin høye prydverdi. De er perfekte for å dekorere både innendørs og utendørs. I dette tilfellet skal vi snakke om en rekke hortensiaer som er kjent som Hortensia paniculata. Det er en av de sterkeste og mest motstandsdyktige hortensiaartene der ute. Avhengig av miljøforholdene og omsorgen vi gir den, kan den nå svært forskjellige høyder fra 4,5 meter til 2. Dette vil gjøre det mulig å ha det innendørs eller ikke.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du skal ta vare på Hortensia paniculata og vi vil forklare noen triks for å ha det veldig sunt.

Hovedtrekkene

Hovedtrekk ved hortensia

Normalt er den vanligste måten å finne denne planten på å danne grupper med andre hortensiaer. Det kan også sees alene, men det er noe sjeldnere. Planter av denne slekten er hjemmehørende i Asia og Amerika. Blomsten av denne hortensiaen blir vanligvis ventet siden den har en ganske sen blomstring.

Når den blomstrer, er de vanligvis panicle eller klyngeformet, og det er derfor den har det navnet. Blomstene er vanligvis hvite i fargen og begynner å vokse om våren eller langt ut på sommeren. Foretrekker høye temperaturer for å sikre vellykket plantevekst.

Grenene er ganske hårete og bladene er lysegrønne. Formen de er ovale, men ender i et punkt. Avhengig av hvor mye sollys som faller på det, kan blomstene ha en hvit eller kremfarge.

Den har en ganske rask vekst og kan brukes til å sette dem sammen med andre hortensiaer eller alene. Det brukes også ofte som en tørket blomst til dekorasjon. Ser vi på bladene, er de av løvtypen og på undersiden har de en lysere farge. De skiller seg hovedsakelig fra vanlig hortensia ved at nerveender er mye mer synlige og bladene er noe mindre tykke. Kantene er litt takkede. Den har blomsterstand som begynner å vokse midt på våren. Til å begynne med er de veldig små i størrelse og kremfarget. Det er allerede når de vokser om sommeren når de blir hvite.

I noen varianter av hortensia, blomstene har en tendens til å endre fargetone til rosa når de modnes. Fargen blir mer intens. Når høsten kommer, får de en mer okkerfarge, som det er tilfellet med de fleste hortensiaer.

Krav til Hortensia paniculata

Eksponering og jord

Hortensia pan Phantom

Vi skal begynne med å beskrive omsorgen og kravene du trenger for å kunne nyte det på en sunn måte. Det første er å kjenne godt til området i hagen der vi skal plassere det. Soleksponering er en betingende faktor for både blomsterutvikling og vekst fra den blir sådd. Derfor anbefaler vi deg riktig plassering er halvskygge. Hvis vi plasserer den i direkte sollys, og spesielt om sommeren, kan blomstene bli alvorlig skadet.

På den annen side, hvis klimaet der du bor ikke er for varmt, kan det til og med være positivt at det hadde en beliggenhet i full sol. Om vinteren, hvis det ofte er frost med veldig lave temperaturer, anbefales det å beskytte dem. Med å legge en beskyttende plast over dem, det vil være nok til å unngå dugg og fuktighet på klare, kalde netter.

Når det gjelder jorda, må den ha nok organisk materiale og være rik på næringsstoffer. Som vi har nevnt tidligere, vokser denne planten ganske raskt. Hvis den ikke har de nødvendige næringsstoffene for å utvikle seg, vil den ikke gjøre det på en prangende måte. Vårt formål er å kunne dekorere hagen vår med denne planten og gi den litt mer farge eller kombinere den med andre planter. Hvis jorden ikke har nok organisk materiale, vil den ikke kunne vokse og utvikle blomstene.

Et annet viktig aspekt av jorden er drenering. Vi må sørge for at når vi vanner planten, vanningsvann akkumuleres ikke. Hvis vi lager vannbassenget, kan det skape rotrot og drepe planten. Jorda må ha god lufting og tømme vannet ordentlig.

Vanning, gjødsling og vedlikehold

Hydrangea paniculata blomster

For å transplantere det fra et sted til et annet, er det best å gjøre det om våren når temperaturen begynner å bli høyere. Dermed garanterer vi deg større sannsynlighet for å lykkes med å tilpasse deg det nye miljøet og nye miljøforhold.

Vanning må være rikelig for å opprettholde stabil fuktighet. Husk at området ikke skal oversvømmes, selv om jorden har god drenering. Det kan være at jorden blir mettet i vann, og vi er ikke klar over det. Det vil være dødelig for Hortensia paniculata. De tåler ikke tørketider i det hele tatt, så vi vil øke vanningsfrekvensen i de varmeste tider på våren og sommeren.

Om vinteren er det mindre etterspørsel etter vann og generelt mer nedbør. Dette gjør du trenger bare å vanne den hver 8. eller 10. dag. Det vil være mer enn nok.

Når det gjelder komposten, er det nødvendig å tilsette organisk materiale, spesielt hvis jorden er dårlig, helst på slutten av vinteren. Du må også legge mineralgjødsel annenhver uke om våren og sommeren for å hjelpe dem med blomstring.

Hvis vi ønsker å fremme blomstring om sommeren og har enda flere blomster som gir hagen mer farge, må vi gjøre noe vedlikehold. Når våren kommer, Du må gi dem en lett beskjæring av grenene som er eldre eller tørre. Ikke kutt for mye, ellers reduserer vi veksten.

De er generelt ganske motstandsdyktige mot vanlige hagearbeidskadegjørere og sykdommer, så de gir deg ikke noe problem. Hvis du vil multiplisere dem, kan du gjøre dem med frø eller ved stiklinger. Avhengig av hvor lenge du vil vente, er skjæringen mye raskere. Du bør imidlertid vite at det er gjort om sommeren når blomstringen allerede har begynt. De drar nytte av høye temperaturer og mineralgjødsel for å vokse.

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over Hortensia paniculata i hagen din