Skip to content

Høsting av mynten

21 de juni de 2021

I dag snakker vi om mynte. Fordi vi virkelig liker te og fordi denne urten har flere kvaliteter og er ideell å ha i hagen.

Ikke bare er det veldig enkelt å ta vare på, men det er motstandsdyktig og krever ikke for vanskelige forhold. Men vi liker det også fordi det har flott helbredende egenskaper og det er veldig nyttig på kjøkkenet, både for tilberedning av sauser og for å dekorere desserter.

Anlegg

Den mest populære sorten er peppermynte, som er resultatet av kryss mellom vann mynte og mynte eller mentha spicata. Det er derfor det er en steril variant, siden den er produktet av dette korset.

Peppermynte har en stilk og dens karakteristiske dypgrønne blader, som er glatte, lansettformede, motsatte og skiller seg ut for sine litt takkede kanter. Jeg anbefaler å se nøye på bladene for å oppdage et lite funn: når de er i lyset, er det mulig å se de små essensposene, som er de som gir den karakteristiske myntearomaen.

Mynte

Fordi det er en steril plante, har ikke peppermynte alltid frukt, og når den gjør det, er de ganske grunnleggende og rudimentære. Noe lignende skjer med blomster, selv om de alltid er til stede. De er små og blekrosa i fargen som kan bli lilla, selv om de noen ganger er hvite. I alle tilfeller er kalken klokkeformet.

Høsting av mynten

Det er alltid godt å vite hvordan mynten ser ut, slik at du ikke gjør feil når du høster. Hvis du vil høst bladene, det vil si den spiselige delen av planten, må du kutte stilkene nesten flush og deretter skille stilkene fra bladene med hendene og deretter la dem tørke på et mørkt og ventilert sted.

Når de er tørre, får de en myk, lysegrønn farge, på hvilket tidspunkt de kan lagres i en lufttett krukke.

Hvis det du vil er samle mynteblomstene, så må du kutte planten til litt høyere høyde.

Mynte