Skip to content

I en dinosaurs hage

19 de april de 2021

På den andre dagen i de hule salene på San Francisco Flower and Garden Show oppdaget jeg Sproutopia i et sjenerøst siderom. Folkene på showet skapte omtenksomt et rom hvor de kjære gnagene kunne lære mens de blåste litt damp. Det var barn som hoppet på beanbag-stoler, en for kul samling av kjøttetende planter og bord fylt med miniatyrhager. Det var de små bordverdenene, skapt av studenter rundt Bay Area, som lokket meg inn.

Jeg skulle ønske jeg hadde vært i klasserommene da prosjektene tok form, slik at jeg kunne se designprosessen utfolde seg. Hvordan fikk barna sine kreative juice til å flyte? Hvilke metoder brukte de for å velge et tema og bestemme materialene? Hadde de et budsjett?

Høres kjent ut? Dette er de samme problemene alle griper med å designe sin egen hage. Hagedesign er en kompleks øvelse i å balansere de motstridende behovene til planter og mennesker, samtidig som det skaper skjønnhet og fordel. Barna så ut til å ikke ha noen problemer.

Hagene deres falt i tre kategorier:

Temahage

En av klientene mine beskrev drømmetemaet sitt som “Don Ho Meets Gilligan’s Island.” Fem ord som talte volumer: bambus, palmer, frodig løvverk, eksotiske dufter. Jeg kan bare høre barna brainstorme temaer for sine egne prosjekter: «Jeg tenker på jungeltrehus på månen omgitt av hestestaller og havfruer, og helt spiselig, men bruker ikke mye vann.»

Vår første hage, nedenfor, har et femte klasse tema skrevet over det hele. Denne dy-no-mite dino diorama har mer enn bare noen få potteplanter og plastdyr. Disse barna gjorde undersøkelser og plantet bregner og mosser, som begge var dominerende flora på dagen. Snakk om å lage en hage som tiltrekker dyrelivet.
Dinosaur hage
Hvilket barn har ikke drømt om å bo i et trehus? Ønsker kan gå i oppfyllelse, så lenge du er villig til å omskalere dem litt. Denne hagen viser oppmerksomhet på detaljer i konstruksjonen av spiraltrappene og taustigen som vil få enhver selvrespektent entreprenør til å stoppe og se. Og tilretteleggingen av plantemateriale følger en av de første reglene for hagedesign – en balanse mellom variasjon og orden når du velger planter.
Tre


Kunst for kunstens skyld

Noen av hagene så ut som om barna tok tak i en bunke papir og en håndfull tusjer, og lot deres indre kunstner løpe fritt. Den perfekte geometrien til russiske stabeldukker gjenspeiler de klassiske designformene vi ser i hager i den gamle verden: bilateral symmetri, repetisjon og variasjon i bruken av Echeveria i graduerte størrelser på terrakottapotter, og det romantiske bildet av en utemmet bjørkeskog i utkanten av sivilisasjonen.
Russisk
Det ordspråklige spørsmålet: Hvis marshmallows er røde, gule og hvite, hvilken farge har den varme sjokoladen? Dette er bare gøy. Det som føles så riktig med denne lille sammensetningen, er utøvelsen av proporsjoner: høye, solfylte ringblomstreetrær, søt alyssum i buskstørrelse, prydet med perfekt proporsjonerte blomster, og det fine teksturerte, ikke-en-bensindrevne slåmaskinen i sikte. plen.
Marshmallows


Eco-Kids

Enten det kommer fra foreldrene, populærkulturen eller læreplanen, er den nåværende trenden mot at unge mennesker ser sammenhengen mellom deres daglige liv og det naturlige miljøet.
Å spare ressurser er en del av det store bildet, og «Little Water Garden» levde opp til navnet sitt dobbelt – det var ikke veldig stort og det la vekt på planter som ikke bruker mye vann. I løpet av den lille leiligheten plantet de fire tørre økosystemer og befolket hver med passende typer vegetasjon. Right Plant / Right Place er grunnlaget for bærekraftig landskapsarbeid, og barna spikret det.

Liten H2O
Skiltet sier «Dirt Made My Lunch.» Jeg har ingenting å legge til.
Liten H2O

Sproutopia var et av høydepunktene for besøket mitt i San Francisco Flower and Garden Show. Å se hvordan barna nærmet seg hagedesign forsterket av få av min grunnleggende tro:
• De grunnleggende prinsippene for hagedesign kommer naturlig, så slapp av og lytt til gutten mellom ørene dine.
• De beste hagene er utviklet rundt et underliggende tema, enten så bombastisk som en flokk dinosaurer, eller så subtil som et sted for sommerfugler.
• Det er ingen ulempe med å ha en bærekraftig hage som er leken, fantasifull, vakker og skånsom mot planeten.