Skip to content

Hva er de helsemessige fordelene med reddiker?

3 de februar de 2021

De fleste tenker aldri på helsemessige fordeler av reddiker (Raphanus sativus). De kan være fargerike, men de er ikke øverst på listen over sunn mat.

Å opprettholde god ernæring er viktig for å leve et langt og sunt liv. Vi bør alle gjøre alt vi kan for å prøve å ta vare på kroppene våre så godt vi kan.

En av måtene vi kan gjøre dette på er å ha et sunt kosthold. Viktigheten av å ha et balansert kosthold er at det hjelper til å stimulere:

 • Sunn kroppsvekst
 • Fremme mental helse
 • Hjelper med å kontrollere vekten
 • Hjelper med å forhindre sykdom og infeksjoner

… så vel som mange andre livsforbedrende egenskaper.

Det finnes flere forskjellige matvarer på markedet som kan hjelpe deg med å opprettholde et sunt kosthold. Noen som også er veldig bra for behandling eller forebygging av visse plager, og noen som gjør begge deler.

En av disse såkalte «wonder» -matene kan være nærmere enn du tror og ikke det du forventer i det hele tatt – de er reddiker! Les videre for å lære mer om de store helsemessige fordelene med reddik.

Reddiker Allsidig i størrelse, form og de mange måtene å nyte dem på

Reddiker kommer i forskjellige størrelser, form, tekstur og smak og er en populær grønnsak som skal spises.

Noen av disse er søte smaker, mens andre er sterke smaker. Det ville være en rød reddik, hvit reddik, lilla reddik eller svart reddik.

De er også veldig allsidige i måten du kan spise dem på. Du kan ha denne rå reddikrotgrønnsaken rå, syltet, stekt eller på annen måte du liker å nyte dem.

Med mange forskjellige varianter av reddik blir du bokstavelig talt bortskjemt med valg. Noen av de vanligste typene reddiker er:

 • Hvit istapp
 • Sparkler
 • Cherry Belle
 • Hvit skjønnhet
 • Fransk frokost
 • Early Scarlet

… men det er mange, mange flere.

Ikke bare er reddiker et sunt valg av mat ved at de bare inneholder 16 kalorier per 100 gram, men det er også mange andre helsemessige fordeler ved å spise reddiker.

Radiser En helsestimulerende grønnsak

Det er så mange helsemessige fordeler ved å spise reddik – det er en naturlig, helsefremmende grønnsak. Noen av de mange helsemessige fordelene du kan få, så vel som aliment du kan kurere ved å spise sunne porsjoner reddiker er:

På grunn av høyt innhold av næringsstoffer slik som vitamin C, B og sink og fosfor reddiker kan hjelpe med hudproblemer ved å rydde opp i sprekker, utslett og tørr hud. Det brukes også til behandling av leukoderma.

Vanninnholdet holder huden hydrert mens desinfeksjonsmiddelet arbeider på de skadede områdene. Antioksidantene i dem hindrer også huden i å bli skadet av frie radikaler og giftstoffer i atmosfæren.

Senk risikoen for kreft – I tillegg til å ha vitamin C som en del av sammensetningen, som hjelper til med å forhindre kreft, inneholder reddiker også fytokjemikalier og antocyaniner som også har kreftfremkallende egenskaper. Bortsett fra disse, hjelper de med å hindre at kreftceller sprer seg ytterligere.

Reddiker er veldig praktisk når det gjelder behandling av gulsott. Gulsott er forårsaket av opphopning av bilirubin i blodet, blodårene og vevet i kroppen.

Reddiker inneholder kraftige kjemikalier som fjerner bilirubin og holder det på et sunt nivå. Disse kjemikaliene reduserer også ødeleggelsen av røde blodlegemer ved å tilføre blodet økte oksygenivåer [4].

Som en naturlig vanndrivende middel, reddiker hjelper til med å forhindre urinveis sykdommer ved å «skylle ut» nyrene og redusere både betennelse og den brennende følelsen folk kan ha når de urinerer.

Hjelper fordøyelsen – reddiker inneholder mye fiber, noe som er viktig for å opprettholde god fordøyelseshelse eller avføring.

Sammen med det høye fiberinnholdet, er reddiker også kjent for å produsere galle, noe som også hjelper fordøyelsen og hjelper med å beskytte leveren, nyrene og galleblæren.

Reddiker kan brukes til hjelp til å behandle insektbitt! Sammen med sine mange andre vidunderlige ingredienser inneholder reddik også anti-puristiske egenskaper som reduserer smerte og hevelse fra bitt og stikk fra bier, veps, etc og beroliger det berørte området.

Være en godt desinfeksjonsmiddel, reddiker er i stand til å redusere feber ved å bekjempe infeksjonene som forårsaker det. Ved å drikke reddikjuice vil du avkjøle kroppstemperaturen og gjenoppleve betennelsen forårsaket av feber.

Hjelp til å beskytte din voksende baby under graviditeten – fordi reddiker inneholder mye folsyre, noe som er viktig for utviklingen av ryggmargen til babyen. Hvis du spiser dem mens du er gravid, kan du forhindre risikoen for ryggmargsfeil hos det ufødte barnet ditt.

Mat med lav GI – Reddiker er også veldig nyttige når det gjelder å opprettholde god helse, fordi de er en mat med lavt GI og fungerer ved å stabilisere blodsukkernivået i kroppen.

Dette gir deg langsom frigjøring av energi, men fyller deg samtidig. Denne prosessen vil bidra til vekttap, samt holde glukosenivåene jevne og redusere risikoen for diabetes.

[4] https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/health-benefits-of-radish.html

[5] http://www.naturalfoodbenefits.com/display.asp?CAT=2&ID=85

[6] http://www.loveradish.co.uk/healthy_info/#.V0S7duTL9hE

Disse reddikefordelene som er oppført ovenfor er bare noen av de viktigste helsemessige fordelene ved å spise reddik, men det er så mange flere, inkludert:

 • Reduserer risikoen for hjertesykdom
 • Hjelp til å opprettholde blodtrykkskontroll
 • Lindrer sår hals
 • Behandler forstoppelse
 • Gir sinus lindring
 • Hjelper med å holde kroppen hydrert

Å drikke reddikjuice kan også gi mange reddikers helsemessige fordeler, for eksempel det kan bidra til å forhindre hårtap, brukes til å fjerne flass og gjøre håret ditt både skinnende og sterkt.

Hvem hadde trodd at en så liten, ubetydelig grønnsak ville ha så kraftige egenskaper, ikke sant? Du kan aldri se på reddik på samme måte igjen!

Med de mange helsemessige fordelene du kan få av reddiker og med alle plager du kan kurere, hvem vil ikke prøve disse fantastiske små grønnsakene?

Selv om du aldri har prøvd dem før, kan det være tid. Prøv dem selv, og mat dem til familien som en del av det balanserte kostholdet ditt.

Enten du vil ha dem tilberedt, rå, stekt eller syltet, vil reddiker absolutt gi deg et helseforbedring!

Ved hjelp av internett er det så mange lekre oppskrifter der ute som inneholder reddiker som bare venter på å bli funnet, for eksempel reddikonfetti med salsa verde eller stekt reddik med koriander for å nevne to, så hvorfor ikke starte søket i dag!