Skip to content

Hva er de og hvilke egenskaper har frøplanter?

16 de juni de 2021

Innen hagearbeid og jordbruk er vi vant til å snakke om frø. Så frøene, dyrk frøene, spire osv. Når vi går for å så noe, Vi må avgjøre om vi vil gjøre det gjennom frø eller med frøplanter.

Noen har kanskje aldri hørt om frøplanter. Hva er frøplanter og hva er de til?

Frøplanter

Når du vil så en plante både i hagen din og i frukthagen, er det mest økonomiske å velge frøene. I tillegg til at frøene er billigere, når vi først har gjort vår første investering, vi vil være i stand til å skaffe frø av våre egne avlinger.

Hvis vi velger å så plantene med frø, må vi tildele et lukket rom som får nok sollys til å kunne sette opp plantene våre. Selv om det generelt er planter som kan plantes direkte på terrassene, er det å foretrekke å ha et mer beskyttet rom mot regn, vind og kulde. For frøbedene, Det er plastbrett som er veldig nyttige for å spire frøene våre.

Ulempen vi har hvis vi bestemmer oss for å plante med frø er på tide. Fordi de må spire litt etter litt og vokse til de blir en frøplante, må de gjennom en mer møysommelig prosess. Hvis vi bestemmer oss for å plante med frøplanter, trenger vi et frøbed eller et barnehage som er dedikert til salg av frøplanter av forskjellige arter.

kultiverte frøplanter

Plantene er også vanligvis billige, men ikke så mye som frøene, men de har fordelen at planten allerede er noe gjengrodd, og du sparer spiringstid. Å plante i små områder av hagen er billigere og enklere å plante med frøplanter enn med frø, siden du kontrollerer mye mer og har høyere suksessrate. I tillegg sparer vi tid og arbeid med bevaring av frø, planting, spiring og den første pleien det krever.

Med plantene er alt lettere. Når vi først har anskaffet frøplanter, trenger vi bare å plante dem på terrassene, og ta i betraktning at hvis vi planter på forhånd eller uventede frost ankommer, vi må sette plantene våre i kutte vannflasker og med et hull og plasser dem i form av en bjelle. Når vi ser at frøplanten ikke har plass inne i flasken, er det bedre å fjerne den.

Med denne informasjonen kan du allerede vite mer om hvordan du kan plante i hagen eller frukthagen hjemme.