Skip to content

Hva er de saftige helsemessige fordelene med vannmelon?

2 de februar de 2021

Vannmelon er en av de mest populære sommerfruktene. Vi liker det, men har du noen gang tenkt på helsemessige fordeler av vannmelon?

Dens vitenskapelige navn er citrulluslanatus. De fleste ser frukten som består av vann og sukker. Innholdet i vannmeloner har imidlertid noen av de kraftige antioksidanter, unike vitaminer og mineraler.

Kaloriene i vannmelon har lite kalorier, og det er en av de sunneste fruktene å konsumere.

Vannmeloner tilhører den botaniske familien kjent som Cucurbitaceae. Gruppen har andre frukter, inkludert:

  • Cantaloupe
  • Gresskar
  • Squash
  • Honning dugg [1]

Du finner vannmelon i omtrent fem varianter. De inkluderer gule, oransje, mini, frøfrø og frøfrie varianter. Mini-typen blir også betegnet som «personlig variasjon.»

Vi ser alltid ut til å knytte vannmelon til sommersesongen. Det er avkjølende natur som gjør det til en favoritt for eventyrere og piknikelskere.

Det naturlige vanninnholdet er kult og reduserer varmen i forbrukernes kropp [1].

Ernæringsmessig verdi av vannmelon

Med over 92 prosent som vann, har frukten en rekke næringsstoffer oppløst i den resulterende saften. Det er høye nivåer av vitamin A, B6 og vitamin C. Dessuten er det mange lykopen og aminosyrer. En annen tilstedeværende substans i frukten er antioksidanter.

Vannmelon er en god kilde til betakaroten. Dette pigmentet som er rikelig blant frukt og grønnsaker, fungerer som en antioksidant som hjelper til med å forhindre øyecelleskader og til og med forhold som aldersrelatert makuladegenerasjon. Betakaroten unngår rask kognitiv tilbakegang og andre relaterte problemer som Alzheimers sykdom.

Når det gjelder mineraler, har frukten moderate kaliumavsetninger. Videre er det lite natriuminnhold. Selv om det ikke er et mineral, er karotenoidpigmentet kjent som lykopen i vannmelon ansvarlig for dets forskjellige egenskaper.

Komponenten er et phytonutrient til stede i det meste av frukt og grønnsaker. Hovedarbeidet i kroppen er å gi sunne svar. En av identifikasjonsegenskapene er det røde pigmentet i gjenstander som tomater, guavaer og røde plommer.

Likevel har frukten komponenter som tiamin (Vitaming B-1), mangan og andre vitaminer. Mangan er en medfaktor i et enzym for kraftige antioksidanthandlinger.

Enzymet er aktivt sammen med enzymet superoksyd dismutase[2]. Andre komponenter inkluderer kobber, kalsium, sink, magnesium og jern.

Helsemessige fordeler av å spise vannmelon

Vannmeloner er forbundet med ulike helsemessige fordeler. Det antas å ha en nøkkelkomponent som hjelper til å opprettholde og katalysere kardiovaskulær helse.

Sitrullininnholdet i vannmelon omdannes av nyrene til arginin, en aminosyre som kreves for å forbedre blodstrømmen.

Videre forhindrer omdannelsen av citrullin til aminosyrer akkumulering av fett i celler, noe som utgjør risikoen for andre komplekse helsemessige forhold, inkludert fedme, hjertesykdom og kreftvevssamlinger. [3]

Lykopen er en komponent av vannmelon som antas å være svært pålitelig for ulike helseformål. Mest bemerkelsesverdig er bruken for å forhindre prostatakreft.

Videre er komponenten assosiert med hjerte- eller hjertehelse. Det er en pålitelig komponent for å sørge for at personen har sterke bein når den konsumeres.

Vannmeloner antiinflammatoriske egenskaper

Ikke bare har vannmelon en avkjølende effekt på kroppen, men den er også en kilde til å helbrede inflammatoriske vevsceller i kroppen. Fytonæringsstoffet og tilstedeværelsen av forskjellige typer vitaminer, hjelper til med å forhindre cellebetennelse.

Næringsstoffer som karotenoider er assosiert med den betennelsesdempende støtten som finnes i frukt og grønnsaker, spesielt de med rødt pigment.

Evne til å kontrollere og forhindre kreftceller i å bli aktive, spesielt med hudproblemer, prostatakreft og hjertestans. Vannmelon har antioksidante flavonoider som lykopen, lutein og kryptoksantin.

Alle disse er nyttige for å kontrollere kreft, inkludert kreft i tykktarm, bryst, endometrium, bukspyttkjertel og lunger [4].

Antioksidante evner i vannmelon

En annen viktig evne i lykopen og karotenoider er å beskytte celler og kroppsstrukturer mot oksygenfrie radikaler. Dette er ved å sikre at komponentene i kroppsvæskene og blodet er godt kontrollert.

Dette opprettholder en balanse som sikrer riktig balanse i hjertefrekvens og blodtrykk.

Vannmelon som en kilde til helbredende evner

Varianter av vitaminer i vannmelon er i stand til å kontrollere sykdomsangrep. Dette er fordi vitaminer forbedrer kroppens immunitet mot sykdomsfremkallende virus.

Når kroppsimmuniteten forbedres, begrenser den sjansen for å være syk. Og selv når man blir syk, er de i stand til å komme seg innen kort tid [3].

Betydningen av sitrullin, arginin og salpetersyre i vannmelon

Tilstedeværelsen av aminosyrer i vannmelon gjør den til en av de unike fruktene som er tilgjengelige for konsum.

Citrullin er en aminosyre som genereres til arginin av metabolske aktiviteter i celler og også gjennom nyresystemet. Komponenten i Citrulline er omtrent 250 milligram i hver kopp vannmelonsaft [3].

Kroppen omdanner citrullin til arginin veldig raskt etter absorpsjon i kroppen.

På den annen side forekommer nitrogenoksid i et enzym som betraktes som nitrogenoksydsyntase. Enzymet er tilstede i menneskekroppen. Med en tett reaksjon med aminosyre arginin inkluderer de resulterende effektene produksjon av nitrogenoksid.

Gassen er et avslappende middel som hjelper musklene til å slappe av. Dette gjør at blodkarene kan utvides, og dermed øker blodstrømmen slik at kroppen kan oppdateres veldig raskt. Dette betyr at inntak av vannmelon reduserer ømhet i muskler.

Dette er en av handlingene som er nødvendige for erektil dysfunksjon hos menn. Det er det grunnleggende bak dannelsen av Viagra og andre medisiner for seksuell forbedring. Så hvis du ikke vil ha problemer med ereksjon i tidlig alder, er det på høy tid å spise vannmelon regelmessig eller oftere!

Astmaforebygging

Utbredelsen av astma er i områder der folk ikke spiser frukt som anbefalt. Næringsstoffer som vitamin C og vitamin A som er tilstede i de fleste frukter og grønnsaker er viktige for å kontrollere sykdommer og helsemessige forhold som astma [4].

Vannmelon er inkludert i fruktfeltet som er nødvendig for å kontrollere slike forhold.

I følge American Journal of Hypertension har vannmelon vist seg å være en nøkkelkomponent som supplerer reduksjonen av ankelblodtrykket. De fleste tenåringer og middelaldrende personer ble antatt å ha arteriell funksjonsfeil på grunn av fedme og hjerteproblemer.

Tilstedeværelsen av blodtrykk og hjerteproblemer ble vitenskapelig vist å redusere dem som konsumerte vannmelon [4]. Tidsskriftet oppmuntret amerikanere og hele verden til å omfavne forbruket av frukten blant andre grønnsaker og frukt.

Kreftkontroll

Med kraftige antioksidanter som vitamin c, gir vannmelon et levedyktig forebyggende forbruk for alle. Komponentene som er angitt tidligere er i stand til å dempe dannelsen av radikaler som kan føre til kreftformasjoner.

Fremskyndelsen av blodstrømmen gjør at menn kan være aktive i samleie som er et middel til å kvitte seg med prostatakreft.

Andre helsemessige fordeler av vannmelon

Frukten løser andre problemer som fordøyelsesbesvær. Tilstedeværelsen av vann og fiber i frukten er et viktig middel mot fordøyelsesbesvær, spesielt etter inntak av tunge måltider.

Videre forstoppelse assosiert med dårlige matvaner. Likevel fremmer frukten fordøyelseskanalens evne til å tømme seg med fordøyelsen.

De over 90% vannet er viktig for å kjøle ned kroppen. I andre tilfeller der personer som lider av dehydrering tar vannmelon, hjelper det dem å komme seg etter lidelsene fra varm sommer eller til og med tørre magi.

Det er også mulig å ha vannmelon som reduserer ømhet i muskler, spesielt for idrettsutøvere og andre spillere etter en konkurranse [3].

En annen komponent i vannmelon er kolin som er viktig i dannelsen av sterk cellemembran[6]. Membranen er viktig eller opprettholder en balanse mellom det ytre og indre miljøet til en celle.

[6]http://news.health.com/2014/07/01/5-things-you-didnt-know-about-watermelon/

Anbefaling for vannmelonforbruk

Det antas at vannmelon gir over 21% av essensielt vitamin C. Dette betyr at ved å spise en moden vannmelon på en daglig basis, er kroppen i stand til å få et høyt nivå av det essensielle næringsstoffet.

I tillegg, ved å ta et stykke vannmelon eller mer enn det, er man i stand til å forhindre mange sykdommer assosiert med dårlig diettinntak og tilhørende komplikasjoner.

Det er derfor viktig å spalte inn et stykke vannmelonskall og alt i løpet av dagen. Dette er spesielt under frokost og lunsjtid. Det er også en god tid å øve på å spytte vannmelonfrø! Men før du gjør det, er det mange fordeler med vannmelonfrø. Den er rik på magnesium som bidrar til å øke stoffskiftet og fikse høyt blodtrykk.

På den annen side kan man ha et glass vannmelonjuice hver dag eller annenhver dag. Frukten kan konsumeres alene eller i fruktsalat som består av kombinasjonen av frukten med andre.

Kilder: [1] [2] [3] [4] [6]