Skip to content

Hva er en skolehage?

14 de juni de 2021

Alle som har en grønnsakshage eller planter, vet hvor gledelig det kan være å se plantene vokse, ta vare på dem, nyte blomstringen og vente ivrig på øyeblikket de fruktes eller høstes. Også, å få barn til å få den samme opplevelsen nå som de er unge takket være skolehagen er en av de beste gavene vi kan gi dem.

Vi kan ikke glemme at dagens ungdom er morgendagens voksne, og slik ting er i dag, med problemet med fattigdom, sult, global oppvarming og andre, er det viktig å ha den grunnleggende kunnskapen som er nødvendig for å kunne dyrke vår egen mat … Av disse grunnene skal vi forklare hva en skolehage er, og hva er trinnene for å lage en.

Hva er en skolehage?

For barn kan det å lære å ta vare på en hage lære dem å elske og respektere naturen

Før vi svarer på det spørsmålet, la oss først se på hva en hage er. En grønnsakshage er ikke noe annet enn en vanning at selv om det tidligere bare var plassert i nærheten av elver eller ferskvannskilder på grunn av det høye vannbehovet, kan det i dag være i alle terreng så lenge det er et tilstrekkelig vanningsanlegg tilgjengelig. Det er en variant, som er den urbane hagen, som består av å dyrke hagebrukplanter i potter, planter, dyrkingsbord, … kort sagt, i containere.

Når vi vet dette, kan vi få mer eller mindre en ide om hva en skolehage er, men slik at det ikke er rom for tvil, Jeg vil fortelle deg at denne typen frukthage, ofte dyrket i containere gitt at mange skoler ligger i urbane omgivelser, tjener for barn å kjenne veksten og utviklingen av grønnsaker og grønnsaker. Dermed, nesten uten å vite det, får vi dem også til å respektere naturen mer, noe som er veldig bra for vår elskede planet Jorden.

Og hvis det ikke var nok, det kan være en økologisk skolehagedet vil si en type skoledyrkingsodling der bare frø / frøplanter og produkter brukes som ikke er skadelige for mennesker eller planter.

Hva skal til for å ha en?

Drypp vanningsanlegg i grønnsakshagen

Ingenting som vi ikke trenger å ha en hage hjemme:

 • Grønnsaker og grønnsaker: enten frø eller frøplanter. Dette vil avhenge av barnas alder og fremfor alt av sesongen i året vi er. Selvfølgelig ville det ideelle være for de minste å se hele prosessen, fra såing til høsting, men hvis såsesongen har gått – det er vanligvis vår – kan du kjøpe noen allerede dyrkede frøplanter.
 • Plasser for å plante dem: Har skolen et stykke land? Perfekt! Du kan ha hagen der; Ellers, ikke bekymre deg fordi du kan kjøpe -eller lage- et kultivasjonsbord. Hvis du ikke vet hvor du får tak i det, kan du kjøpe.
 • Etiketter: de er veldig nødvendige, siden de på dem må skrive navnet på plantene og såings- / plantedato. Du kan gjøre det i klasserommet på den måten som er forklart i denne artikkelen, eller kjøpe dem allerede laget av.
 • VanningssystemBestem om du vil installere et drypp vanningsanlegg eller en vannkanne vil være tilstrekkelig. Hvis frukthagen skal være på land, vil det mest tilrådelige være å velge det første alternativet; men hvis det skal være på et voksende bord, kan du også installere drypp eller bruke en vannkanne.

Hva er trinnene for å lage en skolehage?

Hagebrukeplanter i potter før du planter dem i jord

Frukthage på land

Fremgangsmåten for å ha en skolehage på land er følgende:

 1. Først og fremst må du fjerne urter og steiner.
 2. Etterpå anbefales det på det sterkeste at du arbeider i landet med en hakke eller, hvis du kan få tak i det, en rototiller – som åpenbart må bæres av en voksen person.
 3. Deretter må den gjødsles med organisk gjødsel, guano anbefales på det sterkeste og også kyllinggjødsel. Sistnevnte, hvis du kan få den frisk, la den tørke i solen i minst en uke. Deretter kan du legge et lag på ca 4 cm og blande det med jord.
 4. Det neste trinnet er å nivellere bakken med en rive. Det trenger ikke å være perfekt.
 5. Senere må du så frøene eller plante plantene og vanne dem.
 6. Til slutt vil etikettene settes på.

For å bli beskyttet, må den være inngjerdet.

Potte grønnsakshage

Å ha en containerhage eller planter er det første du må gjøre å vite hvilke planter som kan dyrkes i den, som er spesielt salat, tomater, spinat og agurker. Hvis du har store plastbøtter – av de som er minst 40 eller 50 cm høye – kan du lage et hull og dyrke grønnsaker som paprika, hvitløk, løk, chard og lignende.

Når dette er kjent, frøene blir sådd i en avstand på ca. 5 cm hver, dekket med et tynt lag med underlag for frøplanter som du kan kjøpe og vil bli vannet. Til slutt vil etikettene settes på.

Hva skal jeg gjøre med fruktene?

Salat er en plante som er veldig lett å dyrke for barn

Når plantene er klare for høsting, kan du ha et spørsmål: hva gjør vi nå? Vi vil, det er flere alternativer:

 • Fordel dem blant barna som har vært bønder.
 • Organiser et salg av frukt og grønnsaker.
 • De kan spises på samme skole.

Var det interessant for deg? 🙂