Skip to content

Hva er frøstratifisering?

11 de juni de 2021

Det er mange frø som på grunn av deres opprinnelse de trenger å være kalde å kunne spire. De gjør dette naturlig i habitat, siden vintrene er tøffe med snøfall, og med vårens ankomst og høye temperaturer vet frøet at det må spire på den tiden, og det er noe det gjør på en spektakulær måte. Det er imidlertid ikke alltid mulig å dra nytte av forkjølelsens hjelp for å fremme spiring, og det er derfor det er nødvendig å ty til det som er kjent som kunstig stratifisering.

Siden den kaldeste perioden på året nærmer seg, vil vi snakke om hvordan det skal stratifiseres, hvilke materialer skal vi bruke og når skal vi fortsette å så i barnehagen. I tillegg til de anbefalte forebyggende tiltakene for å forhindre sopp.

Acer saccharum frø

Alle frø av løvtrær må stratifiseres. Noen eksempler er:

  • Acer-slekten
  • Quercus slekt
  • Fagus-slekten
  • Slekten til Aesculus
  • Slekt av Castanea

For at frøene våre skal spire godt om våren, må vi ha en tupperware med hette, veldig drenerende underlag Y soppdrepende middel økologisk.

Fortsett som følger:

  1. Fyll tupperware halvveis med substrat
  2. Frøene er spredt
  3. De er dekket med mer underlag
  4. Og til slutt spres det økologiske soppdreperen også

Når lokket er lukket, sett i kjøleskapet og hold temperaturen på 6 °. Det anbefales på det sterkeste at vi tar en titt på det fra tid til annen for å unngå sopp.

Lite tre

Tiden vil variere etter art, men generelt to måneder er vanligvis nok. Når den tiden har gått, vil vi fortsette å så frøene i såbedet for å kunne nyte spiring av dem i årstidens blomstring.

Det er viktig å legge til at hvis du bor i et klima der vinteren er kald med frysende temperaturer og snøfall, du kan så frøene direkte i en gryte så snart du samler dem og naturen vil gjøre resten.