Skip to content

Hva er frøstratifisering?

11 de juni de 2021

I deres naturlige habitat har trefrø måttet utvikle seg hvis de ønsket å tilpasse seg miljøet. Noen hadde det lettere enn andre, fordi takket være deres egenskaper trengte de bare å føle fuktigheten på jorden for å vekke verden; Imidlertid er det andre som, på grunn av klimaet der de bor, må har kulde minst en vinter å spire.

Det kan virke rart for oss, men ja, kulden er viktig for mange planters overlevelse. Men selvfølgelig, mange ganger vil vi ha en av disse artene i hagen vår. Så hvordan får du dem? En flott måte er å sette dem i kjøleskapet, som er kjent som frøstratifisering.

Det jeg trenger?

Vermikulitt

For å få frøene til å bli kalde trenger du bare følgende:

  • Porøst underlag: Det anbefales sterkt å bruke vermikulitt og perlit i like store deler, da dette forhindrer at det har overflødig fuktighet, noe som kan lette spredning av sopp. Hvis du vil, kan du legge et tynt lag torv på toppen av blandingen.
  • Kvalitets vanningsvann: eller, hva er det samme, regnvann. Hvis vi ikke har hvordan vi skal få tak i det, kan vi vanne med osmosevann eller til og med mineralvann.
  • Tupperware med lokk: helst gjennomsiktig, slik at det er lettere for oss å kontrollere prosessen.
  • Kjøleskap: selvfølgelig kan vi ikke gå glipp av kjøleskapet.
  • Og til slutt, frø.

Hvordan er frøene stratifisert?

Spirer

Nå som vi har alt, er det på tide å forberede frøene våre for stratifisering. For å gjøre dette er det første vi vil gjøre rengjør serviset grundig med oppvaskmaskin, og så tørker vi det. Hvorfor? Ved soppen. Disse mikroorganismene kan fjerne levedyktigheten til frøene, og det er derfor rengjøring og desinfisering er så viktig. Av samme grunn, substratet vi bruker må være nytt.

Når vi har det rent, vil vi fylle det med underlaget som vi har valgt nesten helt, og da legg våre fremtidige planter på overflaten og dekk dem til med mer underlag.

Til slutt er det bare å spraye med soppdrepende middel, vann og dekke tupperware. Og direkte til grønnsaksskuffen, med en temperatur på 6-7 ° C. Det er praktisk at vi en gang i uken ser hvordan alt går, å også kontrollere at det ikke mangler fuktighet.

Visste du hvordan frøstratifiseringen ble gjort?