Skip to content

Hva er grønne bladgrønnsaker

14 de juni de 2021

Hvis vi er interessert i å dele hagen inn i seksjoner, og plassere grønnsakene ikke bare for deres egenskaper, men også for deres behov, vil vi oppnå en bedre produksjon siden det blir lettere for oss å dyrke dem. Derfor skal vi forklare denne gangen hva er grønne bladgrønnsaker.

Så hvis du vil vite hvilke typer det er, ikke slutte å lese. 🙂

Chard

Chard

Chard er en toårig urt dyrket som en ettårig som kjennetegnes ved å ha mange store, hele blader som når en høyde på opptil 40 cm. Av denne grunn, selv om den kan dyrkes i en gryte, er idealet å ha den i et gammelt dekk eller i bakken. Kan såes midt på vinteren for å være klar om våren.

Brønnkarse

Brønnkarse

Brønnkarse er flerårige urter som når 10 til 50 cm i høyden, og som stammer fra som tosidige blader spirer med brede kniver. For å kunne smake på det, den må sås om våren og høstes mot sommeren.

Spinat

Spinat

Spinat er en årlig plante som har hele, mer eller mindre trekantede blader som når en høyde på ca 30-40 cm. Siden den har så kort levealder, jo raskere den blir sådd, desto bedre er det, så det er veldig interessant å så den i en såbed innendørs mot slutten av vinteren og ta den ut om våren. Før sommeren er det klart.

Salat

Salat

Salat er en av de mest dyrkede grønnsakene. Den har store, tannede eller tannede blader som vokser til å danne en ca. 30 cm høy rosett. Den høstes omtrent tre måneder etter såing, som kan gjøres om våren, både i jord og i en gryte.

Arugula

Rucula

Arugula er en urt med veldig takkede blader som når en høyde på ca 20-30 cm. Som mange grønnsaker sås det om våren (og det kan til og med gjøres tidligere hvis du har en elektrisk spire) og høstet ca 2-3 måneder senere.

Kjenner du noen andre grønne bladgrønnsaker?