Skip to content

Hva er kålrot?

8 de juni de 2021

Typisk mat er viktig for å komme inn i atmosfæren. Ingenting som en tradisjonell mat å fremkalle all sjarmen til en bestemt årstid eller feiring. I Galicia blir det vanligvis gitt til naboene i vinterhalvåret og spesielt i karnevalsesongen a haug med kålrot, som svinekjøttet med kålrot er en veldig typisk rett i Galicia.

Kålrot er en grønnsak som er en del av kålrot Brassica napus Y Brassica rapa avhengig av blant annet den hvite sorten Monfero eller Lugo. Denne maten har PGI-kvalitetsforseglingen (Beskyttet geografisk betegnelse), det vil si at det er en veldig viktig del av den gastronomiske kulturen i Galicia.

Kjennetegn

dyrking av kålrot og kålrot

Nepene utvikler seg og danner kålrotblomsten, så før du begynner å danne blomsten, kan du konsumere disse bladene som er veldig ømme. Utviklingsstadiet like før blomstring når de har ømme stilker er også kjent som kålrot.

Etter at blomsten dukker opp er stammen for fibrøs til å konsumere. Fra formens synspunkt er kålrot greener stengelblader, spydformede blomster med en karakteristisk mørkegrønn farge og en smak mellom bitter, syre, et snev av krydder og litt nøtteaktig.

Teksturen er fibrøs, men ikke for mye. Som de fleste grønne blader Den inneholder antioksidanter og vitaminer og mineraler som kalium, jern og kalsium.

Opprinnelsen til kålrot

Los grelos er navnet som kålrot blomsterknopp og de må samles før blomstring, slik at de er ømme, spiselige og ledsages av sin karakteristiske smak.

Det er mange varianter av denne grønnsaken tilhører Brassicaceae. Mange varianter dyrkes og konsumeres i forskjellige deler av Europa, Asia og USA.

Siden kålrot er en del av kålrot, blir de funnet sammen når det gjelder opprinnelsen. Kålrot, som korsblomstrede grønnsaker, er lav og temperert..

Å dyrke dem om høsten er ideell, og på denne måten er de en del av vinterdietten. I Galicia er det to produksjonsområder med kålrot, en i Santiago og en annen i Lugo, derav navnene Grelos fra Santiago og White Globe fra Lugo som er en av de mest kommersialiserte for forbruk.

Når kålrot av sorten Brassica napus og Brassica rapa pæren er under bakken, og har blader som er kjent under navnet kålrot.

Omsorg og dyrking

Den ideelle tiden på året for såing er på våren og høsten, å kunne starte i august hvis temperaturene har begynt å synke. Landet må være godt gjødslet og klart til å vokse, og dybden der frøet blir plassert er tre centimeter.

Bakken må være fuktig, så hvis det regner bør det ikke vannes, men ellers må det tilføres nødvendig vann på bakken. Når dyrking av kålrot og kålrot skal gjøres nøye for å unngå å skade eller gjøre planten syk.

Kålrot kan fås halvannen måned etter planting og kålrot fra to til tre måneder, kålrot høstes etter førti dager.

Sådd riktig vil de neppe ha noen sykdom, men det bør bemerkes at de er favorittretten til føflekker. Du kan dra nytte av landet og så med erter, siden denne foreningen er ideell for land og grønnsaker.

Egenskaper og bruksområder

store grønne blader i grønnsakshagen som kalles kålrot

Forbruket av kålrot er veldig gunstig for kostholdet. Tilbyr utmerkede næringsstoffer og inneholder glukosinolat, en antioksidant som er veldig effektiv for å forebygge kreft. De bør tilberedes til fargen blir intensivere og de begynner å gi fra seg lukten for å bevare næringsstoffene.

Takket være kalsiumnivået de inneholder De er ideelle for helsen til beinstrukturen, og unngår osteoporoseproblemer.

Nepe greener bør konsumeres av gravide fordi de inneholder jern som er veldig nødvendig på dette tidspunktet når fosteret utvikler seg. Det har ikke mange kalorier, noe som gjør det ideelt for dietter og kålrot anbefales for folk som har diabetes.

Kålrot er en av de mest lønnsomme avlingene man kan få i hagen. Tre forskjellige typer mat gir mange vitaminer, mineraler og fiber. I tillegg høstes det raskt og de er deilige til smak av enhver kulinarisk presentasjon.