Skip to content

Hva er og hvordan lage et vokstabell

13 de juni de 2021

Du har sikkert noen gang tenkt på å ha en hage hjemme, men du har ikke nok plass til å gjøre det. For dette er det dyrkingsbordene. En urbane hage gir mange fordeler som vi kan dra nytte av, men det krever også noen retningslinjer og materialer for å utføre den. Det er også viktig at du ikke forlater den når du bygger din egen hage, siden den trenger pleie og kontinuerlig vedlikehold.

Hvis du tenker å lage en hage til hjemmet, men ikke har plass, gir vi deg løsningen: dyrkingsbord. I dette innlegget lærer du å vite hva dyrkingstabellen er, hvordan du bygger den med minimale materialer og holder den i god stand til enhver tid. Vil du lære mer om dyrkingstabeller?

Hage hjemme og fordelene

Hjem og Hage

Og det er at urbane hager er mer fasjonable enn noen gang siden fordelene deres er flere. I møte med den økonomiske krisesituasjonen innser vi at vi kan gjøre mange ting alene for å spare penger og få helse. Normalt bærer ikke avlingene som er behandlet i urbane hager så mange kjemikalier som er skadelige for langvarig helse.

Blant fordelene som urbane hager gir oss, finner vi:

  • Avslapning. Aktiviteten med å bygge og ta vare på en hage hjemme er vanligvis avslappende og tjener til å koble fra forpliktelsene utenfor. I tillegg kan det være veldig kreativt.
  • Motivasjon. En hage hjemme genererer større motivasjon og entusiasme når du ser resultatene oppnådd etter å ha dyrket det du vil, og ser at den blomstrer.
  • Forbedrer helsen, siden kjemisk ubehandlede grønnsaker er sunnere og bedre.
  • Du forstår naturverdiene på nytt og lærer livssyklusen til forskjellige planter.

Derfor, hvis du tenker på å lage en urbane hage og ikke har plass på terrassen din, kan du ty til bygging av dyrkingsbord. Men…

Hva er vokstabeller?

bord med små avlinger

Dyrkingsbordene er, som navnet antyder, bord som er bygd der alle grønnsakene dyrkes og blir tatt vare på. Det gir flere fordeler som å slippe å bøye seg eller å kunne utføre vedlikeholdsoppgaver uten så mye innsats. Det tilbyr oss også fordelene med en urbane hage på et lite sted. Å være forhøyet, er manøvrene mye lettere å gjennomføre.

Vekstbordene kommer i forskjellige størrelser, slik at du kan finne det mest passende vekstbordet for den plassen du har tilgjengelig. Du kan allerede prefabrikkerte og justere dem slik det passer deg best.

Nødvendige krav

dyrking bordvedlikehold

For at dyrkingsbordet ditt skal bygges og oppfylle målene som er satt, trenger det noen betingelser:

Den første er lyset. Dette er viktig for å få alle grønnsaker til å trives. Hvis området der vi legger vekstbordet ikke er innen rekkevidde for sollys, vil ikke avlingene våre kunne vokse. Ideelt sett plasserer du dem i et område der du kan dra nytte av maksimalt antall soltimer. Hvis balkongen eller terrassen ikke har mange soltimer, må du bruke arter som ikke krever så mye lys, og produksjonen blir mindre. Likevel kan du trives. Eggplanter, tomater og paprika er avlinger som trenger mye lys. Men på den annen side trenger ikke salat eller løk så mye. Du kan leke med typen dyrking, avhengig av hvor du plasserer dyrkingstabellene.

Substratet du må velge er veldig viktig siden det er elementet som gir grønnsakene du har dyrket de nødvendige næringsstoffene for at de skal vokse. Det er forskjellige typer underlag: det universelle, torv, kompost, kokosfiber …hvis du kombinerer forskjellige typer underlag, vil du få bedre resultater.

Kompost er nødvendig for å øke mengden næringsstoffer i underlaget og gjøre avlingene dine sunnere og sterkere. Vermicompost er en av de beste gjødselene, og du kan finne den i hvilken som helst hagebutikk.

Irrigasjon. Det er viktig å vite når du skal vanne og i hvilken mengde. Hvis du er ny i den urbane hagen, er det bedre å vanne manuelt. Når du mestrer vannbehovet til hver avling, kan du velge å dryppe vanning.

Planter. For å starte ved voksebordet ditt, kan du enten kjøpe frøene og spire dem fra bunnen av (om enn en langsommere prosess) eller kjøpe spirene som allerede er dyrket og plante dem (dette vil redusere veksttiden for avlingene). Med denne delen bør du lære hvilken type planter som skal dyrkes hver gang av året. Hvis du har barn, kan de lære som familie om livssyklusen til grønnsaker og bringe dem nærmere naturen.

Fremgangsmåte for å bygge vekstbordet

Konstruksjon av dyrkingsbord

Det første er å ha forberedte paller med taco. Du tar toppbrettet av pallen. Fjern deretter ett brett fra den øvre delen og to fra blokkenes del på pallens to nivåer.

Deretter plasserer vi bitene som er oppnådd av pallen vertikalt og en horisontalt, og lager en bro. Vi skrur de tre flatene og skiller piggene fra de manglende platene. Vi bruker de enkle tabellene som vi mangler for å fullføre bygge bordet.

Vedlikehold og typer

hydroponic vokse bord

Vedlikeholdet du trenger dyrkingsbordet er minimalt. Du må bare ta vare på avlingene som om det var en vanlig hage. For ikke å svekke pallens styrke, er det viktig at den ikke blir for våt slik at treet ikke buler og svekkes.

Det er andre typer vekstbord basert på hydroponiske avlinger. Hvis vi bygger et dyrkingsbord av denne typen, trenger vi et vannresirkulasjonssystem, blandetanker og et spesielt underlag. Dette vil gjøre at vekstbordet vårt trenger en elektrisk tilkobling for drift.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan dra inn i hagenes verden selv om du har liten plass. Velg de pallene som er mindre hvis terrassen eller balkongen er mindre. Nyt alle fordelene med hager i hjemmet som familie.