Skip to content

Hva er pleien med gerbera?

17 de juni de 2021

Hvis du vil bringe glede til en hage eller balkong, er det ingenting bedre enn å ha den rare gerberaen. Den afrikanske tusenfryd, som det også er kjent, er en livlig urteaktig plante som produserer store og vakre blomster i lyse farger, som rød eller gul.

For å ha dem vakre, må du bare fortsette å lese. Så du vet hva er gerberaomsorgen 🙂.

Gerbera blomst

Gerbera er en plante som kan fås både i en gryte og i bakken, siden den ikke overstiger 30 centimeter i høyden. Likevel, så snart den er ferdig med å blomstre, er det første vi må gjøre å gi den eller til hagen eller til en større gryte da det er nesten sikkert at røttene har fylt hele beholderen. For å gjøre dette vil vi trekke det forsiktig ut for ikke å manipulere rotkulen for mye, og vi vil plassere den på det solrike stedet som interesserer oss mest.

Vi trenger ikke bekymre oss mye for typen underlag eller jord, men det er veldig viktig at den har god drenering for å unngå å råtne av røttene. I tillegg, vanning må være hyppigspesielt om sommeren. Det ideelle er å forhindre at jorden tørker helt ut, og vanner den 3-4 ganger i uken i de varmeste månedene og hver 3.-4. Dag resten av året.

Rosa gerbera

Slik at den blir sterk og sunn Vi betaler det fra vår til sensommer med en universell gjødsel for planter eller med organisk gjødsel, guano anbefales på grunn av sin raske effektivitet. I tillegg må vi fjerne tørre blader og visne blomster.

Selv om det er en motstandsdyktig plante, kan den påvirkes av trips, hvite fluer, snegler og snegler og den pulverformige muggsoppen. Alle disse problemene må håndteres med spesifikke produkter. Du har mer informasjon ved å klikke på dem.

Til slutt må du vite at gerbera den motstår ikke mye kulde. I et område hvor det er sporadiske og kortsiktige frost på opptil -2 ° C, kan det holdes ute, men bare hvis det er skjermet. Allikevel forblir det bedre, vakrere innendørs om vinteren.

Hva tror du?