Skip to content

Hva er settepoteter?

11 de juni de 2021

Poteter er deilige spiselige knoller. De kan spises kokt eller stekt, og i alle tilfeller er de veldig enkle å tilberede. I tillegg er dyrking og vedlikehold ikke vanskelig, siden de også kan plantes i bakken eller i store potter (minst 40 centimeter i diameter).

Derimot, Hva er settepoteter? Hvordan er de forskjellige fra de som er til konsum? Jeg snakker med deg om dette og mer nedenfor.

Hva er de?

Frøpoteter de er vanlige poteter; det vil si at de kan være perfekt for forbruk. Det som skjer er at enten fordi de ikke ser bra ut (de har for eksempel noen stygge flekker, eller de er veldig små) velger de å begrave dem i bakken for å produsere nye planter, som igjen vil produsere nye. knoller.

Når blir de plantet?

Den beste tiden å plante dem er eller sen vinter eller akkurat som våren begynner. Vi må huske på at de er planter med opprinnelse i varme områder, og derfor vil blomstersesongen tillate dem å få god vekst og bedre utvikling, spesielt hvis de ukene faller sammen med regntiden, der vi bor.

Hvordan plantes de?

Grønnsakshage

Veien å gå videre er den neste:

  1. Først må alt gresset og steinene som er på bakken fjernes.
  2. For det andre er det tilrådelig å gjødsle med kyllinggjødsel (hvis du kan få den fersk, la den tørke i solen i en uke eller ti dager), og hell et lag på ca. 5 cm på overflaten og bland det med en rake.
  3. For det tredje graves det 10 cm dype skyttergraver og etterlater et skille på 30 cm mellom dem.
  4. For det fjerde plantes settepoteter og skyttergraver fylles.
  5. For det femte og siste installeres vanningsanlegget og begynner å vanne.

Potter

Hvis du vil ha dem i en gryte du må følge dette trinn for trinn:

  1. Først må en gryte på ca 40 cm (minimum) fylles med universelt voksende substrat.
  2. For det andre plantes en potet ved å begrave den ca. 5 cm.
  3. For det tredje er den plassert ute, i full sol.
  4. For det fjerde vannes den.

Samle poteter

Når vi holder jorden fuktig, men ikke vannet, kan vi høste potetene våre kort før begynnelsen av sommeren eller kort tid etter, avhengig av når vi har plantet dem.