Skip to content

Hva er, typer og dyrking av grønnsaker

17 de juni de 2021

Verden av gastronomien Den består av et mylder av elementer som i dag er en del av kulturen i mange nasjoner. Mat kan spises av kulturelle, medisinske grunner eller av hensyn til smak.

Uansett hva som er tilfelle, har mat også flere kategorier som lar forbrukerne velge fra et bredt utvalg av delikatesser. Så det ser ut til at for øyeblikket, menyen i mange land har gode alternativer for enhver smak, behov og skikk, på en slik måte at forbrukeren kan velge blant alle elementene, de som passer best til deres preferanser.

Hva er de og hvorfor spise grønnsaker?

Spis grønnsaker

Hovedsakelig er det flere kategorier som i dag er avgrenset basert på en rekke egenskaper, det være seg fysiske, visuelle, ernæringsmedisinske, etc.

I dag skal vi snakke om grønnsaker og vi vil gi deg informasjon om hovedegenskapene, noen viktige data, samt innhold om klassifiseringen og kultiveringen.

I prinsippet inkluderer grønnsaker de matvarer fra planteverdenen som kan konsumeres under en viss tilstand oppnådd etter bearbeiding eller i rå form. Blant så mange alternativer, grønnsaker inkluderer alle slags planter som kan konsumeres i alle tilstander.

Grønnsakskonstitusjon

Sammensetningen reagerer i stor grad på en 80% vann, mens resten består av næringsstoffer og basert på ovenstående, er det lett å anta at grønnsaker tilbyr fuktighet for kroppen til kroppen, samt store ernæringsmessige bidrag.

Dens ernæringsinformasjon inkluderer et uendelig antall substrater, blant hvilke vi kan nevne fibre, vitaminer, mineraler, sukker og stivelse. En del av næringsinformasjonen har også antioksidanter i små porsjoner.

I denne forstand kan vi innse viktigheten av at grønnsaker spiller både i forbrukerens helse, og i opprettholdelse av individets hydratiseringsstatus og dets beskyttelsessystemer mot fiendtlige organismer i miljøet.

Grønnsaker består av et mylder av forbrukselementer som igjen har store egenskaper, og dette har følgelig gitt opphav til flere former for forbruk. forbruk, dyrking og vanningPå en slik måte at hver av egenskapene til disse grønnsakene vil gjøre hver og en av dem nødvendigvis spesielle elementer.

Dyrke grønnsaker

forskjellige typer grønnsaker

Generelt sett er dyrking av grønnsaker det trenger ikke mer enn tett jord og rolig klima.

De aller fleste av disse trenger ikke store mengder gjødsel per månedImidlertid kan det være noen unntak, og det er grunnen til at vi fortsetter med å forklare hvert av disse kultiveringsprosesser og gjødsling av grønnsakene, med tanke på den mest typiske taksonomien, og gir brukeren muligheten til å vite hva fordelene og ulempene med hver av dem er.

På samme måte vil noen eksempler som tilsvarer hver klassifisering bli presentert, på en slik måte at ideen som forfatteren bringer til hodet kan sees mer konkret avhengig av visuelle elementer som forsterker forståelsen og informasjonsforening.

Dermed er det mange hensyn som tas i betraktning når du utfører klassifisering av grønnsakerAv denne grunn er her typene grønnsaker.

Typer grønnsaker

Av frukt

fruktgrønnsak

Som navnet antyder, denne klassen av grønnsaker tilby gode ernæringsmessige bidrag på frukten som den bestemte planten tilbyr.

Frukt kan høstes på bestemte tider av året eller i noen tilfeller, kan ekstraheres i alle årstider avhengig av tilfelle og blant noen fruktgrønnsaker har vi vannmelon, tomat, agurker, melon, aubergine, courgette, etc.

Dyrking av den trenger visse typer hensyn, og det er at jorda må svare på visse fuktighetstilstander, samt å opprettholde en middels konsistens. Den må gjødsles kontinuerlig, spesielt når frukten kaster sine første lag, da må vi tilsett kalium i kompostdoser som vi underlegger anlegget.

Ark

bladgrønnsak

De er i bladareal av planten, det vil si i bladene. I noen tilfeller må de rengjøres godt før de konsumeres, siden de kunne ha blitt utsatt for ikke-drikkevann.

Likeledes disse grønnsakene pleier å være inkludert i mange salater og i noen tilfeller brukes de som et supplement til gryter og supper, takket være deres utvalg, som er veldig bredt og at de kan presentere flere størrelser, farger og teksturer og blant noen eksempler kan vi finne salat, chard og spinat.

Dyrking utføres under følgende forhold, siden jorda må være frisk og med lett konsistens. Hva mer, akkumulering av vann bør unngås potensielt (pytter).

Fuktigheten i jorda deres må være subtil og forsiktig, og når det gjelder komposten, må det være kjent at de ikke trenger noen kompost. Vanning skal være konsekvent i sine tidlige utviklingsdager, for senere og når visse retningslinjer har blitt krysset under utviklingen, vil det bare være nok til hold bakken kald der disse grønnsakene vokser.

Rot

rotgrønnsak

Gulrot har vært en del av denne klassifiseringen, siden røttene til denne typen grønnsaker er veldig myke og dens røtter, det vil si maten, presenteres i store proporsjoner, denne typen grønnsaker har gode ernæringsmessige bidrag. Dyrkinga er tilsynelatende enkel, og det er nok å generere en jord ryddet for harde gjenstander som steiner eller andre.

Når det gjelder klimaet, bør jorden din bare være et vanlig land å så, hele tiden ledsaget av gjødsel dose. Det er også noen spesifikke betraktninger for dyrking av hver rotgrønnsak, som vil avhenge av hvilken type produkt de genererer.

Frø

frø grønnsak

Som navnet antyder, er frøene elementene å konsumere på denne grønnsaken, og det er generelt disse frøene kan være enkle å konsumere, samt enkel åpning.

Noen tilfeller trenger noen form for behandling før de konsumeres av brukeren, og blant noen eksempler kan vi nevne erter, bønner og erter.

Takket være størrelsen, trenger ikke kultivering store rom for å utvikle seg effektivt. Abonnementet er veldig enkelt og gjøres ukentlig siden forbruket er betydelig tregt.

Stilk

stamme grønnsak

Disse grønnsakene florerer i fiberinnhold, som innebærer et praktisk nødvendig forbruk i næringskjeden.

Således, blant noen eksempler på denne typen grønnsaker, har vi asparges og tistel. Såingen din tåler nesten alle slags klima, som er en indikator på at de lett kan tilpasse seg ulike scenarier uten å gå på kompromiss med sluttproduktet, fordi de er gjødsel som ligner på rotplanter, derfor trenger de ikke mye pleie som sådan.

Helt sikkert, grønnsaker florerer i hver av menyene våre. Dens forbruk kan svare på flere grunner, så vel som dyrking.

Den store taksonomien har resultert i flere tilbud til det gastronomiske markedet, som gir handelsmenn muligheten til å velge mellom flere elementer, med tanke på befolkningens behov, samt mulighetene for å plante og dyrke området, som lar deg estimere etterspørselenivået som denne grønnsaken kan presentere.

Blomst

Blomkål

Innen kategorien blomstergrønnsaker kan vi finne blomkål, kål, brokkoli og artisjokker, og det er så bra, og som navnet antyder, er det de grønnsakene som blomsterdelen spises i.

Det som er bra hvis du har en hage med denne typen grønnsaker, er å samle den når blomsten fortsatt er lukket, siden den vil ha mistet alle fordelene når den åpnes.