Skip to content

Hva nytter det å installere et insekthotell?

17 de juni de 2021

Vi vet det hvis vi har en hage det er veldig normalt at noen skadedyr vises som ikke er akkurat ønsket, men vi kan takle bedre hvis vi bygger en insekthotell eller insektly som noen kaller det, i tillegg til at hvis vi bygger et ly for insekter, vil produksjonen sannsynligvis øke opp til 20% på grunn av pollinatorer.

Så det ideelle i våre organiske hager er å satse på biologisk mangfold, siden hvert insekt som er tilstede i det har et formål med plantene våre.

Fordeler med å installere et insekthotell i hagen

husinsekter til hagen

Vi har kjent gjennom mange artikler fordeler som insekter genererer i hagene våre, spesielt marihøner, lacewings eller led, som er allierte av faunaen som gagner frukthagene, så det er viktig å vite om dem, slik at når vi blir vitne til dem i hagen, trenger vi ikke bekymre oss, men heller glede oss.

For å utvikle hotellet vårt er det mange alternativer, og det kan utføres på mange måter, i dette tilfellet vil vi gi deg den trinn for å bygge et hotell basert på gjenvinnbare gjenstander eller materialerVi skal lage strukturen med tre fra paller, og vi benytter oss også av stengene i kyllingkjøttene, for resten bruker vi bare små tømmerstokker, kongler, grener og stokker. Du vil se at konstruksjonen og installasjonen er veldig enkel.

For installasjonen av hotellet anbefales det at du plasserer det på et sted der sterke vindstrømmer ikke når det i sørlig retning, det er også nødvendig at legg den litt høyt, slik at insektene har lettere for å nå dem på det tidspunktet de er i hagen vår, og vil bidra til å beskytte den mot mulige rovdyr og til og med forhindre at de ødelegger den.

Vi må vite at vi ved å installere disse hotellene ikke nødvendigvis får insekter til å komme til hagen for å tiltrekke dem vi må plante planter eller blomster, slik at hjelpefaunaen hjelper oss å bekjempe visse skadedyr og spesielt å pollinere hagen.

Vi vil tiltrekke oss et insekt som lacewing, som er en slags flue som ligner øyenstikkeren som er en som lever av andre skadedyr, for eksempel melkeboller. Så det er veldig viktig at du er til stede på hotellet vårt.

Også marihøner som vil hjelpe oss med å bekjempe skadedyr som bladlus. Og andre insekter det hjelp til å pollinere hagen, som under andre omstendigheter blir rovdyr av insekter, hvis de ikke er ønsket i hagen vår.

Nå vil vi fortelle deg trinn for trinn hvordan du lager hotellet ditt, siden vi først ga deg det nødvendige materialet. Husk at det er mange modeller av hotell for insekter og det nesten hvilket som helst materiale er nyttig for å lage dem.

Hvordan bygge et insekthotell

bygge et insekthotell

  • Start med å hugge pallene i 40 centimeter, for strukturen som skal være firkantet.
  • Pass på å bruke skruer i stedet for negler, det vil være bedre for jobben.
  • For takplatene som også vil være 40 cm, bør du kutte et pallebrett som er litt lettere og tynnere.
  • På baksiden, og hvis du også vil ha fronten, bør du legge masken for å forhindre at materialene, som ananas og grenene, kommer av.
  • Forsikre deg om at hotellet har flere etasjer, så i hver etasje vil du plassere de forskjellige materialene.
  • Så for et av gulvene kan du klippe flere grener med ulik tykkelse, her kan du beskytte veps og andre insekter.
  • En annen etasje kan ha siv, det er nødvendig at du fyller alle rommene som er i gulvet på hotellet, sivene kan også være vert for insekter som biller, marihøner og også veps.
  • Og hvis du vil, kan du bruke gjenbrukbar papp til et av gulvene, hvor forskjellige insekter også vil bli skjermet.
  • Til slutt kan du beskytte den med linolje, bare på taket, det er ikke nødvendig at den påføres hele strukturen.

Vil du heller kjøpe en ferdig? Ikke nøl: klikk.