Skip to content

Hva skal jeg plante i hagen min i september?

15 de juni de 2021

Mange er spørsmålene på tidspunktet for lage en hage, enten det er familie, skole, urbane eller samfunn, siden det er det samme, det det eneste som varierer er stedet hvor hagen vår blir funnet.

Å starte i kultiveringsverdenen, må vi først vite hva er en frukthage, siden en frukthage er et landområde som er bestemt for dyrking av grønnsaker, grønnsaker og urter av alle slag, selv om dette er betinget av størrelsen, typen, vanningssystemet og klimaet som hagen vår har, spesielt klimaet som er tilstede, avhenger av plantasjetypen, de samme plantene er ikke gitt heller i de forskjellige årstidene, og vi vil snakke om det i denne artikkelen.

grønnsakshage

Frukthagene er rom som hele tiden må ivaretas av eksterne agenter som påvirker tilstand av planter og / eller frukt som snart skal høstes.

Dette er en daglig jobb som avlingen krever, og det er at avhengig av hva du vil dyrke, kan hagen trenge å være i lukkede eller åpne rom og før dette, som dyrker det, må tilpasse seg. Også vanningssystemet, hvis det er automatisk eller manuelt, hvis avlingen krever mye vann i løpet av dagen eller ikke.

Frukthagene har en veldig spesifikk forskjell med gårdene, og det er at gårdene er det masseproduksjonsrom og frukthager er generelt mindre rom som gir en fornuftig mengde for lokalt eller personlig forbruk.

Blant dyrkingstypene, som nevnt ovenfor, er urbane, skole og familie.

Ideen om urban dyrking stammer fra 2008 i en gammel amerikansk by, da folk bestemte seg for å bringe landstemningen til byen. Denne ideen etter hvert som førte til, forårsaket mer initiativ fra menneskers side med den hensikt å installer voksesenger i forskjellige rom i området; tillate å forsyne og støtte forskjellige lokalsamfunn som skoler, restauranter, blant andre.

Andre ganger, disse rom for bydyrking fremmes av offentlige myndigheter med den hensikt å fremme diversifisering av mat, og er det som et eksempel at skoledyrking, som navnet antyder, er etablert i skolene og i september det er en veldig gunstig dato å starte en skolehage som det er begynnelsen på en ny skoledag.

Grønnsakshage

Med denne typen initiativ blir barna utdannet og har forhold til miljøet, god mat og jordbruk, som familiehagen som ligger i husene, blir skapt og dyrket med den hensikt levere et selvforbruk.

Uansett hvilken type frukthage som skal dyrkes, er omsorgen avhengig av klimasonen den samme og er at September er en dato da sommeravlingene høstes og de som vil være for høst-vinteren blir forberedt.

På disse datoene dyrkes planter som inkluderer korte sykluser for det som vil være i høst- og vintersesongen, eller de som kan forbli hele året. Når du tilbereder denne avlingen, må det tas i betraktning at du på det tidspunktet kan kombinere begge høye sommertemperaturer som lave og vinterregn.

Så hvis du ikke vet hva du skal plante i hagen din i september måned, gir vi deg flere alternativer, for eksempel hvitløk, erter (unngå kontakt med hvitløk, selv om det er kompatibel med salat, gulrøtter, reddik og kål), gulrøtter (selv om disse kan sås gjennom hele året for å unngå frost), bønner (dyrk dem med grønnsaker fra samme familie, salat, gulrot, reddik), chard, spinat (ideell for disse datoene og husk at disse er så i grupper på 3 og 4 frø ca 8 inches fra hverandre), reddik, salat, selleri, kål og blomkål, brokkoli, rosenkål, løk, mynte, ringblomst og borage.