Skip to content

Hva skal man så i april

9 de juni de 2021

Med ankomsten av april på den nordlige halvkule, legger våren seg i hver av de levende vesener som er der, og får trærne til å fylle seg med blader, feltet blir grønt og frøene begynner å spire.

Temperaturene er de mest passende. Solen er fortsatt mild, så den varmer bakken, men ikke for mye; dermed kan de nye generasjonene av grønnsaker ta sine første skritt. Vil du være den som har ansvaret for å se dem bli født? Finn ut hva du skal så i april.

Hagebruk

Planteplante av Carica papaya

I såbed

I løpet av april måned du kan så mange hagebrukplanter i såbed: Sveitsisk chard, selleri, frukttrær, squash, courgette, kål, salat, meloner, agurker, paprika, tomater. Bruk et frøbrett, melkekanne eller glass yoghurt (lag et hull slik at vannet kan renne) og fyll det med substrat for frøplanter eller for grønnsakshager. Hvis du ikke finner det, kan du bruke universelt voksende medium uten problemer.

Når de er ca 10 cm høye, overfør dem til en større gryte eller jord.

I hagen

Direkte i frukthagen du kan også plante flere grønnsaker: tistler, pastinetter, endiver, spinat, bønner, mais, kålrot, poteter, gulrøtter, rødbeter. Forbered bakken først ved å fjerne ville urter og installere et drypp vanningsanlegg slik at de på denne måten kan spire lettere og raskere.

Prydplanter

5 måneder gammel flamboyan

April er den viktigste såmåneden for prydplanter. De aller fleste planter begynner sin vei nå. Trær, palmer, pæretrær som blomstrer om sommeren (cannas, agapanthus, georginer, amaryllis, begonias), blomster (solsikker, pelargoner, nelliker, morgenfruer), vannlevende, kjøttetende, … Kort sagt, praktisk talt alle arter du kan forestille deg.

Som såbed kan du bruke potter, planter, yoghurtglass eller melkebeholdere, … Det første du finner 🙂. Det er selvfølgelig viktig at du har minst ett hull for drenering og at du fyller det med riktig underlag (her er en underlagsguide).

God beplantning!