Skip to content

Hvilken pleie trenger Lunaria annua eller Silver Plant?

20 de juni de 2021

De Lunaria annua Det er en flerårig urteaktig plante som kan oppføre seg som en toåring hvis været er veldig kaldt. Den har blomster sammensatt av fire kronblader i veldig muntre farger: rød, rosa, hvit eller blå. Det selges sjelden, selv om det reproduserer veldig enkelt ved hjelp av frø, støtter det ikke transplantasjoner veldig bra, så det er alltid nødvendig å prøve å så det direkte på sin endelige plassering.

Hvis du tør å skaffe deg en eller flere, eller hvis du vil se dem spire, vil jeg i denne artikkelen forklare hva du bør gjøre for å nyte skjønnheten deres.

Lunaria annua

De Lunaria annua, kjent som Silver Plant, Pope’s Coins eller, ganske enkelt, Lunaria, er en plante hjemmehørende i Europa og Vest-Asia som vokser til 40cm omtrent, inkludert blomsterstilken, som forresten dukker opp om våren. Bladene er hjerteformede, med takkede kanter og er grønne. Frøplaten er avrundet, lysebrun i fargen når den er moden.

I motsetning til andre blomster, vår hovedperson svakt opplyste steder er best, til det punktet at den kan vokse uten for mange problemer på skyggefulle steder. Med dette i tankene, ikke nøl med å dekorere det med Lunaria hvis du har noe mørkt område i hagen eller terrassen. Det ser bra ut 😉.

Lunaria annua blomster

Til tross for at du er veldig tolerant overfor transplantasjoner, er det veldig enkelt å ta vare på, siden du bare trenger å vanne den omtrent 3 ganger i uken og gjødsle den med flytende organisk gjødsel om våren og sommeren. Såingen er også relativt enkel:

  • Hvis du vil ha den i en gryte, så så ett eller to frø i de 20 cm diameterene ved å bruke universelt hagesubstrat.
  • Hvis du vil ha det i hagen, finn et hjørne der solen ikke når det direkte, fjern ville urter og så frøene i rader og la det være en avstand på 10-15 cm mellom dem. Dekk dem med underlag og vann.

I begge tilfeller vil de spire i maksimalt tre uker.

Har du noen gang sett en så nysgjerrig plante?