Skip to content

Hvordan beskjære og forfølge auberginer?

17 de juni de 2021

Vi må starte hele prosessen med forberedelse av et frøbed, og auberginefrøene blir sådd i vintersesongen og deretter transplantert til hagen på slutten av den eller på begynnelsen av våren.

Da er det på tide å utføre nødvendig pleie av dyrking av auberginer for å sikre at plantene vokser sunt og innhøstingen blir til virkelighet.

Hvordan gjøre prosessen med farging av auberginene

dyrking av auberginer

Beskjæring og trening er en del av stell av dyrking av auberginer, I dag vil vi forklare hvordan du gjør det på en enkel måte.

Først og fremst kan aubergineplanten utvikle seg godt uten behov for veileder, men den som ønsker å sørge for at dyrking er 100% sunn og at ikke en eneste av auberginene er skadet her, gir vi deg informasjonen om hvordan du plasserer den uten å skade planten.

Den samme vekten av frukten kan ødelegge grenen som støtter den, eller la den bli skadet hvis den forblir på bakkenivå i lang tid.

Stakingen er ferdig før planten begynner å bære frukt, for dette trenger vi en stav eller en stav som er minst en meter høy, som er motstandsdyktig slik at vekten av planten og fruktene ikke kaster den. Det er viktig å vite at aubergineplanten når en høyde på mellom 75 centimeter og en meter, så en pinne i denne høyden er mer enn nok.

Vi plasserer stangen omtrent ti centimeter unna planten og begraver den på en dybde på mer eller mindre tjue centimeter, ved hjelp av et bånd binder vi løst hovedstammen på aubergineplante til stangen, må denne prosedyren gjentas når planten vokser.

Denne prosedyren gir store fordeler ved dyrking av auberginer, siden hvis du holder planten oppreist, vil den få mer oksygen, vil den få bedre fuktighet og mer sol, noe som vil favorisere blomstring og den påfølgende spiringen av fruktene, unngår vi også for enhver pris at de kommer i kontakt med bakken og ødelegger.

Hvem vil miste innhøstingen etter så mye pleie? Uten tvil er prosessen med å trene anlegget av største betydning.

Beskjæring av aubergineplanten

beskjæring av auberginen

Vi må huske at det er det to typer beskjæring som bør brukes på dyrking av auberginer, et første kall «av dannelse» og som bør gjøres omtrent en og en halv måned av plantens levetid, forutsatt at hovedstammen allerede har generert nye grener.

I formasjonsbeskjæringen er målet å la være minst 2 eller maksimalt 4 armer for å favorisere luftingsprosessen og holde dannelsen av de skadelige soppene som kan skade planten vår i sjakk.

Vi må vite at aubergineplanten normalt har tre armer. Hvis vi ønsker å forlate en fjerde, vil vi prøve å gjøre den til en hovedgren, og vi vil bare etterlate en knopp.

Den andre beskjæringen gjøres slik at fruktene blir gitt tidligere enn vanlig og til forbedre kvaliteten av auberginen, er måten å gjøre det på ved å eliminere bladene som kommer ut av hovedstammen, spesielt de som spirer under grenene eller armene.

Eliminer de små skuddene eller sugerne som dukker opp i forgreningspunktet, favoriserer riktig lufting av planten og bidrar til å styrke hovedstammen. Det er viktig å opprettholde permanent pleie av planten, vi må være oppmerksomme på bladene og skuddene som stadig spirer fra hovedstenglene og fjern dem forsiktig, jo mindre de er, jo bedre fordi det betyr at de ikke har fjernet mange næringsstoffer fra resten av anlegget.

Kontroller fruktene og fjern de som er i dårlig forfatning eller som viser tegn på sykdom, siden dyrking av auberginer er følsom nok til at disse kan påvirke deres utvikling.