Skip to content

Hvordan beskjærer trellisvintreet?

14 de juni de 2021

Vintreet er en klatrende busk som er mye dyrket i tempererte regioner rundt om i verden. Druer er spiselige frukter som er så gode at du vil ha noen eksemplarer i hagen. Men for å unngå komplikasjoner, er en av tingene som gjøres oftere og oftere å dyrke dem på en trellis. På denne måten kan vi behandle hvert eksemplar som det fortjener, og dermed sikre at det har en god utvikling som utnytter den tilgjengelige plassen.

Det vil imidlertid ikke være nok å plante den, men vi må også vite hvordan beskjærer trellisvintreet, siden dette er en jobb som i stor grad vil avhenge av mengden frukt den produserer. La oss se hvilke trinn vi må følge for å beskjære vinrankene.

Hvordan installeres espalierkulturen?

Trellis er en struktur dannet av ledninger og / eller stolper som grenene til plantene som vi skal vokse vil vokse på., i dette tilfellet vintreet. Det som gjøres er at når prøven er plantet, må du holde den festet på en innsats slik at den danner en koffert omtrent 40-80 cm høy. Fra dette får to grener lov til å vokse på en fast ledning: en som vil bli ført til høyre og den andre til venstre.

Det er viktig å legge igjen en avstand på minst 90 centimeter mellom vinrankene slik at den kan vokse riktig.

Når og hvordan beskjæres det?

Vintreet beskjæres tidlig på vinteren, når bladene begynner å falle eller allerede har falt. For å gjøre dette vil vi bruke beskjæringssaks for å fjerne tørre, syke eller svake grener og for å trimme resten.

  • Første året: Etter den første sesongen er det du gjør å velge en gren som vi ser har mer styrke og kraft enn de andre. Så kutter vi den ca 4-5 cm, så de nye vil spire bedre.
  • Fra det andre: du må fjerne de grenene som mister styrke og bare la de som har mer helse.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.