Skip to content

Hvordan blir hybenen sådd?

18 de juni de 2021

De hofte Det er frukten av rosebusk, spesielt hundrosen, som er en vakker busk som vokser opp til 2 meter i høyden og produserer enkle, men dyrebare hvite eller rosa blomster.

Det er en veldig enkel plante å dyrke, så mye at det er relativt enkelt å skaffe nye eksemplarer så frøene sine.

Når høstes hyben?

Vill rose i blomst

Frukten av hunden steg må hentes om høsten, når den har fått den karakteristiske knallrøde fargen som du kan se i topptekstbildet. For dette kan vi bruke hagesaks som tidligere er desinfisert med alkohol, eller til og med hendene våre, og passe på å ikke bryte stammen på planten.

Når vi har fått dem, Vi vil plassere dem på en flat overflate og trekke ut frøene. Den røde delen kan brukes til salater eller til å lage syltetøy, mens frøene rengjøres grundig ved å fjerne gjenværende masse.

Hvordan blir frøene sådd?

Vermikulitt

Når vi endelig har frøene veldig rene, er det på tide å legg dem i et glass vann i 24 timer. I løpet av den tiden vil de synke hvis de er levedyktige. De som forblir flytende vil bli kastet, siden de sannsynligvis ikke vil spire.

Deretter, vi skal tilberede et frøbed som vi skal fylle med vermikulitt, som er et perfekt underlag for dette formålet, da det holder fuktighet i lang tid og er porøst. Vi vil plassere frøene slik at de er omtrent 2 cm fra hverandre, vi dekker dem med litt underlag og vanner dem.

På våren vil vi kunne skaffe nye eksemplarer av hundrose, som vil produsere nye rose hofter.

Hva er egenskapene til hundens rosefrukt?

På grunn av det høye innholdet av vitamin C, styrker immunforsvaret i en slik grad at det ofte brukes i luftveisinfeksjoner. Så nå vet du, hvis du vil forhindre forkjølelse og lignende patologier, gjør deg selv en infusjon av hyben rose.