Skip to content

Hvordan blir orkideer tatt vare på om vinteren?

24 de juni de 2021

De orkideer De har de mest elegante og spektakulære blomstene. Mange av dem minner om forskjellige former for dyr: som sommerfugler, fugler eller til og med aper. Innfødt i tropene lever noen som Phalenopsis ved å feste seg til tregrener, mens det er andre som foretrekker å leve på tørt land.

Fordi de er veldig følsomme for kulde, orkideer om vinteren trenger spesiell pleie å kunne bli.

Phalaenopsis

Minimum «komfort» temperatur som disse vakre blomstene tåler er 10 grader Celsius. Når dette er kjent, hvis vi lever i et kaldt klima, bør vi ha det innendørs. Men hvor? Det viktigste er å holde det borte fra trekk, spesielt hvis det er kult, da det kan skade bladene.

Vi skal ikke være bekymret for at den ikke vil blomstre. Faktisk, energien du har i disse månedene, bør du bruke bare for å holde deg i live, som oversettes til å ha bladene og røttene i perfekt stand. Men hvis orkideen vår blomstrer, vil det være en konsekvens av et passende miljøklima for den, og vi vil ikke kutte blomsterstammen.

Phalaenopsis Maki

Vanning i løpet av disse datoene vil være mer enn i de andre årstidene, siden et overskudd av fuktighet kan føre til utseende av sopp, og da vil planten bli alvorlig påvirket. Vi må også huske på at det ikke er nødvendig å betale det; Vi kan gjøre dette fra våren med en spesifikk gjødsel for orkideer. For å unngå sopp, må vi kaste vannet som har blitt igjen i fatet hver gang vi vanner, siden det ikke liker å ha vannet pytt i røttene.

Fordi den trenger høy luftfuktighet vi kan ha det på badet hvis mye lys kommer inn i dette rommet. En annen måte å få fuktighet på er å plassere andre planter og / eller glass vann rundt den.

Så snart temperaturene forbedres igjen, vil orkideen gjenoppta veksten og vil blende oss igjen med sine fantastiske blomster.