Skip to content

Hvordan dyrke hvit aubergine?

14 de juni de 2021

De hvit aubergine Det er en grønnsak som vi nesten ikke hørte om. Men takket være prosjekter som Esporus, som er dedikert til forskning og gjenvinning av frø, kan vi i dag dyrke dem i hagen vår. Spørsmålet er, hvordan?

Til tross for fargen, trenger vi ikke å komplisere for mye, siden har samme behov som ethvert annet utvalg av aubergine. Men hvis du ikke vet hva de er, vil du etter å ha lest denne artikkelen være i stand til å dyrke din med sikkerhet og selvtillit 🙂.

Når og hvordan blir det sådd?

Den hvite auberginen, hvis vitenskapelige navn er Solanum melongena var. hvit, kan sås om vinteren (per februar på den nordlige halvkule) i et beskyttet hotbed, for eksempel et frøbrett (du kan få det) plassert i et veldig lyst rom eller inne i et drivhus. Den er fylt med universelt kultiveringssubstrat (som denne fra), et frø plasseres i hver alveol, begraver det litt og vannes.

Når de begynner å spire, noe de vil gjøre i løpet av den måneden, må de utsettes litt etter litt for utsiden. Først i halvskygge slik at de ikke brenner, og utsett dem deretter gradvis for direkte sol.

Hvordan blir den plantet og tatt vare på i hagen?

Den hvite auberginen er en plante som idealet er å plantes i hagen for å få en god utvikling. Når plantene våre allerede er tilpasset solen, må vi derfor plante dem i bakken. Vi må sette dem i rader, og la det være en avstand på omtrent 30 cm mellom rader og mellom planter..

Seinere, vi installerer drypp vanningsanlegget og starter det opp, fordi deres vannbehov er veldig høyt. Vi må faktisk unngå at landet forblir tørt for lenge, ellers vil vi miste høsten før vi begynner å dyrke dem.

På den andre siden, vi må gi dem en jevnlig tilførsel av organisk kompost, for eksempel kyllinggjødsel (du kan kjøpe den). Vi legger et 2-3 cm lag på bakken og blander det litt med jorden.

Når blir det samlet inn?

Auberginehøstingen begynner etter 70-90 dager teller fra plantingen i marka, så det er en middels lang syklusavling … men veldig produktiv. 😉

Hvite auberginer

Har du hørt om denne sorten av aubergine?