Skip to content

Hvordan dyrke kaktusfrukt?

5 de juni de 2021

Den stikkende pæren er en kaktus som, selv om den er innenfor den spanske katalogen over invasive eksotiske arter, er dyrking av fruktene tillatt, da det er en matressurs så lenge det gjøres i en privat hage eller frukthage. Av denne grunn, og fordi vi synes det er en veldig interessant plante, skal vi fortelle deg hvordan du kan spire frøene.

Opuntia ficus-indica, som er hvordan botanikere kaller det, er en kaktus som er veldig enkel å ta vare på og vedlikeholde, i stand til å leve med lite vann per måned. Så det, Vil du vite hvordan du kan dyrke den stikkende pærefrukten?

Når blir det sådd?

Den stikkende pæren, til tross for at den er veldig motstandsdyktig, har også sine «svakheter». En av dem er det for at frøene deres skal spire, trenger de en varm temperatur, som den om våren eller sommeren.

Derfor, hvis vi ønsker å ha et eksemplar og se det «født», er det viktig at vi klargjør såbedet på en av de nevnte stasjonene. På denne måten vil de kunne vokse uten problemer.

Hvordan blir det sådd?

Når våren eller sommeren kommer, det vi skal gjøre er følgende:

  1. Først vil vi åpne en frukt og rense frøene med vann.
  2. Deretter vil vi fylle et frøbed (for eksempel et brett med hull eller en gryte) med universal voksende substrat blandet med perlit i like deler, og vi vil vanne.
  3. Deretter legger vi frøene på overflaten av underlaget og dekker dem med et veldig tynt lag med underlag.
  4. Til slutt vil vi vanne med en sprøyte og sette såbedet utenfor, i halvskygge.

A) Ja, de første frøene vil spire i løpet av 2-3 uker (Eller før! 🙂).

Opuntia ficus indica

Så snart de gjør det, vil vi se at de vokser raskt, noe som er flott hvis vi snart vil plante dem i hagen. Selvfølgelig må vi være tålmodige og la dem ligge i såbedet minst til de er ca 10-15 centimeter høye.

God beplantning!