Skip to content

Hvordan dyrke lammesalat, egenskaper og fordeler

15 de juni de 2021

Muligheten for makt dyrk lammesalat, for folk som har hager i hjemmet, kan det utgjøre en stor vanskelighetsgrad. På denne måten kan det sies at hvis plantene er i stand til å være i de beste klimatiske forhold, vil de være det i stand til å gi oss et stort antall blader og som vi kan spise rå tilberede en deilig salat.

Selv om disse kanonplantene finnes i områder med temperert klima, må man huske på at vi må jobbe med dem i perioder der ganske varme temperaturer har gått helt ned eller i det minste ikke så varme. Det anbefales at vi kan begynne så lammesalatplantene våre de siste månedene av sommersesongen, slik at vi har muligheten for å ha en god høsting om høsten og vintersesongen, så vi kan si at denne typen planter liker kult klima veldig mye.

Omsorg som kanoner trenger

vokse kanoner

Det er ganske enkelt å ta vare på jorden der vi skal plante lammene våre. de må ha god drenering, være tilstrekkelig fuktig og tilstrekkelig ventilert.

Det anbefales at jorden fjernes litt før plantene kan sås, og eliminerer alle typer planter som kan forstyrre veksten av lamssalatplanter, så for å så, må vi gjøre det direkte fra frøene som mange av plantene. Vi kan plante dem på rad, i tillegg til dette vi må skille frøene ca 10 cm omtrent når du plasserer den neste, anbefaler vi til og med å suge frøene et par dager før du sår dem, dette kan være til god hjelp for spiring.

Halvannen måned etter at vi har sådd våre kanonfrø, kan vi begynne med samlingen av bladene til plantene våre på begynnelsen av vårsesongen.

Denne samlingen må vi gjøre før plantene begynner å produsere blomster, siden en gang dette skjer, kan ikke bladene lenger konsumeres fordi smaken de har etter dette er noe ubehagelig, så for at vi skal høste lammets salatplanter, må vi kutte planten fra basen.

kanon fordeler

Den nødvendige pleien som denne typen planter krever er ganske enkel. Når vi vanner dem, må vi gjør det på en moderat måte men det må gjøres hver dag slik at jorden kan holdes tilstrekkelig fuktig.

Selvfølgelig må vi forhindre overflødig vann produsere pytter, da dette kan føre til at planten råtner i rotdelen, og når ugress dukker opp rundt plantene våre, må vi fjerne dem.

Hvis vi allerede har samlet bladene fra lamssalatplantene våre, kan vi ha dem i kjøleskapet i tre dager. Smaken av disse bladene er litt syrlig og har en ganske kjent aroma til valnøtter.

Egenskaper og fordeler med kanoner

Disse kanonplantene har vitamin A, C, B6 og vitamin E blant sine egenskaper, i sin tur også har et høyt innhold av karotener, jern, kalium, folsyre og kalsium.

Den store betydningen av tilstedeværelsen av jern i kanonplanten, gir det muligheten for å kunne bli en av plantene som kan anbefales for dietten til de som har problemer med mangel på jern i blodet og også det er en god behandling for sykdommer som anemi.