Skip to content

Hvordan dyrke løk?

14 de juni de 2021

Løken er en av de plantene som ikke kan mangle i noen hage. Ikke bare fordi det er veldig nødvendig på kjøkkenet, men fordi det også er en glede å dyrke det, enten ved å så frøet eller plante pæren.

Så hvis du vil vite hvordan du skal dyrke løk, ikke gå glipp av muligheten til å lære alt om dette emnet.

Hvordan er kultiveringen?

Frø

Frøene til løkene må anskaffes mot slutten av sommeren, det er når de må sås. Fremgangsmåten er som følger:

  1. Det første du må gjøre er å fylle et frøbed – det kan være en blomsterpotte, en melkebeholder, et glass yoghurt eller så videre – med et universelt underlag som kan kjøpes i alle barnehager eller fra.
  2. Etterpå blir det vannet og frøene blir spredt. Vær forsiktig så du ikke legger for mange i samme beholder, ellers vil du senere ha problemer med å skille plantene. Det er faktisk best å legge ikke mer enn tre i en gryte med en diameter på 10,5 cm.
  3. Til slutt dekkes de med et tynt lag med underlag, og med en sprøyte sprøytes det vann på dem.

Når de lett manipuleres i størrelse, bør de plantes i hagen eller i veldig store potter, minst 40 cm.

Pærer

En raskere måte å få løk på er å kjøpe pærene direkte fra hvilken som helst hageforretningsbutikk om våren. A) Ja, alt du trenger å gjøre er følgende:

  1. Bakken er først klargjort: fjerning av ville gress og steiner, utjevning med en rive og installasjon av vanningsanlegget.
  2. Etterpå plantes de i rader, i en avstand på 15 cm fra hver pære og hver linje.
  3. Til slutt blir jorda rundt presset og vannet.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Nå som løken er plantet, må vi ta vare på dem til det er på tide å høste dem, noe vi vil gjøre som følger:

  • Irrigasjon: de trenger ikke mye vanning, men det er praktisk å unngå at jorden forblir tørr i mer enn tre dager. I tillegg må du slutte å vanne omtrent 20 dager før høsting.
  • Abonnent: det er interessant å betale dem med organisk gjødsel, for eksempel guano (du kan kjøpe det). Bare legg til et tynt lag mellom rader og bland med jorden.
  • Innhøsting: Når tuppen på bladene begynner å bli gule, vil det være på tide å vri og bryte nakken slik at de er i kontakt med bakken. Så, med en gaffel, må du grave opp pærene litt uten å skade huden. Etter noen dager blir de fullstendig gravd opp og plassert på bakken slik at de tørker ferdig i solen.

Løk

Fant du det interessant?