Skip to content

Hvordan dyrke roser fra frø

24 de juni de 2021

For å vokse roser du må være forsiktig og studere prosessen godt. Få blomster er så vakre, men også delikate.

Derfor begynner vi i dag i voksende roser fra frø. Vil du vite prosessen for å begynne å ha rosebusk i hagen? Her drar vi på dette oppdraget.

Aspekter å vurdere

De frukt av rosebuskene De er utgangspunktet for å dyrke roser fra frø, det vil si frukten av planten. Den første tingen å gjøre er å vente på at hofterne blir modne og endre farge, og blir fra grønn til gul eller rødaktig farge. Når stilkene begynner å visne, må du fjerne dem og forhindre at frukten tørker ut.

Da må du velge en skuff og fylle den med våt sand for å plassere fruktene der, alltid opp ned. Sett deretter esken på et kjølig, mørkt sted. Målet er at fruktene skal brytes ned slik at de frigjør frøene, en prosess som kan ta til midten av vinteren.

Når du har fått frøene, må du legge dem i en beholder med vann og kaste dem som flyter fordi det er en indikasjon på sterilitet. Så, med frøene som er egnet for dyrking, må du velge det ideelle stedet å ha rosene dine.

Prosessen

Roser

Forbered et sted du liker, og legg en del torv, en del elvesand og to deler middels leir. Så så frøene til en dybde på en halv tomme og ett av gangen, med en avstand på omtrent 25 mm mellom dem. Sett frøbedet i ly fordi du må huske på at det må beskyttes mot solen og ved høyere temperaturer enn om dagen.

Til slutt, legg til et lag med mulch for å holde jorden fuktig. På denne måten vil du akselerere spiring, som vil skje rundt de neste ukene eller månedene avhengig av art.

Roser