Skip to content

Hvordan dyrke selleri

18 de juni de 2021

Generelt betraktes planting av selleri ofte som den ultimate utfordringen innen grønnsakshage. Dette er fordi selleri har en ganske lang vekstsesong, men har minimal toleranse for varme og kulde.

Det er ikke noen stor forskjell i smaken av den sorten du kan dyrke i hagen din og den du kan kjøpe i butikkene, på grunn av dette, en de fleste gartnere dyrker selleriplanter Bare på grunn av utfordringen dette innebærer, og i denne artikkelen vil vi vise deg hva som er den mest passende måten å plante selleri på terrassen din.

Når skal du starte med sellerifrø

sellerifrø

Siden selleriplanter har en veldig lang modningstid, med mindre du bor i et område der det er lange vekstsesongerDu må starte med frøene minst 8 til 10 uker før siste frostdato i ditt område.

Selleri frø er vanligvis liten og litt komplisert å dyrke, så du må blande dem med sand og deretter plassere blandingen inne i pottene. Da må du dekke frøene med litt jord, siden disse frøene de må plantes grunne.

Plante selleri i hagen din

Plante selleri i hagen din

Hvis temperaturene i ditt område holder deg konstant over 10 – 20 grader mer eller mindre, kan du enkelt dyrke selleriplanter i hagen din. Men du må ikke glemme selleri det er en plante som er ganske følsom både for høye temperaturer som ved lave temperaturer, så du bør ikke plante den for tidlig, ellers kan selleri dø på grunn av svakhet.

Med mindre du bor i et område som er perfekt for dyrking av selleriplanter, det vil si der planten kan skaffe seg minst 6 timer sollys om dagen, men der den også får nok skygge når den varmeste tiden på dagen kommer, er det nødvendig at du sørger for at området der du planlegger å dyrke selleri, er en fruktbar jord, siden selleriplanten krever en stor mengde næringsstoffer for å oppnå optimal vekst.

Selleri plantevekst i hagen

Når selleri-planten utvikler seg krever rikelig med vann, så du bør sørge for å holde jorden fuktig, og du bør aldri glemme å vanne planten, siden selleri har ikke evnen til å motstå tørke av noe slag. Selv om jorden må holdes fuktig rundt den, bør den ikke være for mye, siden den vil påvirke selleriens smak. Du må også gjødsle regelmessig for å tilby planten de nødvendige næringsstoffene.

Bleking av selleri

Bleking av selleri

De fleste gartnere velger å blanchere selleri for å gjøre dem mer ømmeDu må imidlertid ta i betraktning at når en selleri plante blir blanchert, minimeres mengden vitaminer den har. Selleri-blanchering kan gjøres på to måter; den første måten er rett og slett gradvis å bygge en haug rundt den voksende planten, og med noen få dager tilfører du mer smuss til den, slik at selleri blekes.

Den andre veien ville være dekk nedre halvdel av planten ved hjelp av tykt brunt papir eller papp i flere uker før du begynner å høste selleri.

Konklusjon, ellernår du vet veien å plante selleri, kan du prøve å plante den i hagen din. Vi garanterer ikke at selleri blir dyrket vellykket, men hvis du kan si at du i det minste prøvde vokse en selleri plante alene.