Skip to content

Hvordan dyrkes erten?

14 de juni de 2021

Hvem kjenner ikke den deilige grønnsaken som heter erter? Den er ideell for supper, men også for å lage deilige salater, spesielt hvis den dyrkes hjemmefra og ikke kjøpes i et supermarked. Og det er det, det du tar vare på hver dag med forsiktighet og med økologiske produkter, er det som smaker mest og best.

Hvis vi legger til det hvor takknemlig planten som produserer erten er og hvor mye frukt den produserer, er det en stor glede – og aldri bedre sagt – å ha den. Men, Hvordan er kultiveringen?

Hva er deres egenskaper?

Grønne erter

Først av alt, la oss se hva egenskapene til planten er. Det er en belgfrukter med luften til en klatrer som er hjemmehørende i Middelhavsområdet, hvis vitenskapelige navn er Pisum sativum. Det utvikler veldig tynne stammer som spirer blader dannet av par brosjyrer og avsluttes i tendrils. Blomstene er gruppert i blomsterstand i klynger som måler ca 9 x 4 cm. Når de er pollinert, begynner frukten som vi alle kjenner med navnet erter eller erter å modnes.

Hvordan dyrkes den?

Såterter

For å dyrke den trenger du følgende:

  • Blomsterpotte: det vil fungere som et frøbed og, i tilfelle det ikke har land, også som en container der det skal dyrkes.

  • Vannkanne med vann: viktig for å holde jorden fuktig.

  • Underlag: det kan være det universelle underlaget som selges i alle barnehager, men hvis det blandes med 30% perlit, vil plantene lettere kunne rote.

  • Sol: det er veldig viktig å ha et område som er direkte utsatt for stjernekongen.

  • Frø– Få dem i alle barnehager, hagebutikker eller online på sen vinter.

Du har det? I så fall følger du dette trinn for trinn:

Såbed – Blomsterpotte

  1. Den første tingen å gjøre er fyll potten med underlag, til du nesten fyller den helt.

  2. Senere, slik at de kan produsere en større mengde frukt, ikke legg mer enn to frø i en gryte med en diameter på 30 cm. I tilfelle potten bare fungerer som frøbed, kan du legge 2 frø i en 10,5 cm beholder.

  3. Til slutt er de dekket med underlag og det vanner.

Grønnsakshage

Når plantene har nådd en lett manipulert høyde, det vil si at de er omtrent 20 cm høye, vil det være på tide å flytte dem til hagen. For å gjøre dette, er det du må gjøre Forbereder terrenget, fjerne urter og steiner, Y betale det helle et lag kyllinggjødsel eller guano og deretter blande det med jorden.

Seinere installer drypp vanningsanlegget Y planter er plantet i rekkerog etterlater en avstand mellom dem på ca. 40 cm. Du må huske å gi dem en veileder slik at de kan utvikle seg godt.

Dermed, med hyppige vanninger, ertene vil være klare for høsting om 3 måneder.

Erteplante

Interessant, ikke sant? 😉