Skip to content

Hvordan er dyrking av blåbær?

17 de juni de 2021

Blåbær er en busk som på grunn av egenskapene er en ideell plante å ha i ethvert hjørne, uavhengig av om du vil plante den i bakken som om du vil ha den i en gryte. Hva mer, det er ikke bare dekorativt, men også spiselig.

Men, Hvordan er dyrking av blåbær? Det er vanskelig? Sannheten er at nei, og enda mindre med rådene vi skal tilby deg nedenfor.

Vaccinium corymbosum blader

Hvis vi vil ha ett eller flere blåbær, det er veldig viktig at vi plasserer dem ute, i full sol. Selv om de kan vokse godt i halvskygge, vil de ha en bedre farge og vil produsere mer frukt i direkte sollys. Det er også veldig nødvendig at er plantet i sure jordarter eller underlag (pH 4 til 5), ellers kan du ha klorose (mangel på jern eller mangan).

Vanning må være hyppigspesielt i de varmere månedene av året. Hyppigheten vil variere avhengig av klima, beliggenhet og fuktighet i selve jorden / underlaget, men generelt må det vannes to til tre ganger i uken om sommeren og 1-2 / uken resten av året . I tvilstilfeller må jordens eller underlagets fuktighet kontrolleres, for eksempel ved å innføre en tynn trepinne: hvis den kommer praktisk talt ren ut, kan den vannes fordi den blir tørr. Bruk kalkfritt vann.

Vaccinium corymbosum

Fra tidlig på våren til sensommeren du må betale dem med organisk gjødsel, væske hvis de er pottet, eller pulver hvis de er jord, slik som guano. Instruksjonene som er angitt på pakken, må følges for å unngå risikoen for overdosering.

Når de motstår frost ned til -15 CC, ikke nødvendig å beskytte dem mot kulde. Men ja, hvis vi vil favorisere pollinering, vil det være nødvendig å skaffe minst to eksemplarer.

Hva syntes du om blåbæret?