Skip to content

Hvordan er eikefrukt og hvordan blir den sådd?

7 de juni de 2021

Eik er et av de mest imponerende løvtrærne i skogene på den nordlige halvkule. Den vokser veldig sakte, knapt 10 cm per år, men den er veldig motstandsdyktig. Hvis hvert anlegg hadde sitt eget motto, ville hovedpersonen vår sannsynligvis være «treg, men sikker.»

På grunn av skjønnheten, rustikken og evnen til å leve i mer enn 500 år, vil mange hvert år plante fruktene av eiketreet for å plante det senere i hagen. Hvis du er en av dem, nedenfor vil vi forklare hvordan de er og hvordan de blir sådd.

Hvordan er fruktene av eik?

Eik eikenøtter

Eik er et tre som med sine 35 meter høye og 6-7m krone er en ideell plante for å gi skygge. Hvis vi legger til dette at de produserer spiselige frukter, hvilken bedre måte enn å plante dem og få en utrolig hage, ikke sant? Eikenøtter, slik de er kjent, har en veldig karakteristisk form når de er modne, noe de gjør om høsten.

De er ovale avlange, med en slags hette dannet av nesten flate vekter, skifer. De er omtrent 3 til 5 cm lange, og er brune i fargen. I den ene enden har de en brun stamme, peduncle, som moderplanten førte dem næringsstoffene de trengte for utviklingen.

Hvordan plantes de?

Eikeplante eller Quercus robur

Eikfrukter må samles så snart de modnes, siden det er så de må såes slik at de kan spire så snart våren kommer tilbake. Å være en plante som er vant til kulde, er det mest praktiske plant eikenøttene i en gryte ute med universelt voksende medium eller mulch og la naturen gå sin gang. Men hva skjer hvis vi bor i et område der vintrene er veldig milde og frost knapt forekommer?

I dette tilfellet vil det være nødvendig å stratifisere dem i kjøleskapet i 3 måneder ved en temperatur på 6 ° C. Kunstig stratifisering er en metode som tar sikte på å etterligne forholdene som frøet ville møte hvis det var i sitt habitat. Det gjøres som følger:

  1. Først må du ta en tupperware som er laget av gjennomsiktig plast og har lokk.
  2. Deretter fortsetter det å fylle opp med halvparten av vermikulitt.
  3. Deretter blir eikenøttene plassert og dekket med mer vermikulitt.
  4. Kobber eller svovel drysses deretter på overflaten for å forhindre soppvekst.
  5. Til slutt vannes den, og unngår vannlogging, og tupperware plasseres i kjøleskapet (i delen der melk, pølser osv.) Blir satt.

En gang i uken anbefales det å åpne tupperware. På denne måten vil luften bli fornyet, og for øvrig vil sannsynligheten for at sopp kan vises ytterligere reduseres.

Etter tre måneder, om våren, kan vi plante eikenøttene i potter, i halvskygge. Det tar sikkert ikke mer enn et par uker å spire 😉.

God beplantning.