Skip to content

Hvordan er Narcissus-blomsten og når spirer den?

15 de juni de 2021

Narcissus er en blomst som vi kan vokse godt både innendørs og utendørs, i tillegg til hager, balkonger, vaser eller også på terrasser.

Narcissus er en plante som har en pæreform, og samtidig har den en variasjon som er mellom et tilnærmet ca. 40 forskjellige arter.

Hvordan er Narcissus-blomsten?

Narcissus er en plante som er formet som en pære

Når vi refererer til utseendet til denne planten, må vi si at Narcissus har lange blader og som igjen har en nyanse som når en veldig sterk grønn farge. På samme måten den har også blomster som har et bredt utvalg av fargerImidlertid er hvite de vanligste av alle, men vi kan også finne dem i andre farger som gul og krem.

Narcissus blomster vanligvis vokser vanligvis i grupperImidlertid har de muligheten til å spire hver for seg.

Dette er en plante der blomstringstrinnet oppstår om våren, derfor er dette den mest passende tiden vi kan observere disse blomstene. Dette er fordi blomstene begynner å spire fire måneder etter at spiring har gått.

Narcissus-varianter

Vi kan finne et stort utvalg påskeliljer, på denne måten blant de mest kjente vi har følgende:

Trompon narcissus

Denne typen Narcissus produserer bare en blomst for hver stamme

Denne typen Narcissus produserer bare en blomst for hver stammePå den annen side kan den måle mellom 30 og 45 centimeter. Som et eksempel på Narcissus trompon har vi King Alfred som er gul, Beersheba med hvit farge og også Newcastle, sistnevnte i en tofarget tone.

Påskelilje med lang rør

Disse på samme måte som Narcissus trompon, også produserer vanligvis bare en blomst per stammeImidlertid kan røret til denne narcissen være lengre enn 1/3 med hensyn til størrelsen på hvert av kronbladene.

Hans høyde derimot, den kan måle omtrent 30 til 60 centimeter. Som et eksempel kan vi nevne Carltonde som er gul, Silver Lining som er hvit og til slutt kan vi nevne Fortune som har to farger.

Påskelilje med kort rør

Denne narcissen produserer bare en blomst for hver stamme

Denne narcissen produserer bare en blomst for hver stamme som den forrige arten, men også størrelsen på røret er mindre enn 1/3 av størrelsen på kronbladene. På den annen side er høyden den samme som Narcissus-trombonen, som kan være omtrent 12 til 18 tommer lang.

Noen arter av de vanligste som vi kan nevne vi har Erigid som er hvit, Mahmoud og La Riante, begge i to farger.

Dobbel påskelilje

Disse har mer enn en kronblad som ikke kan skilles fra røret. De kan ha en måle ca 30 til ca 45 centimeter og noen av dem er Golden Ducat som er gul, Snowball som er hvit og Texas som finnes i to farger.

Trippel påskelilje

Det er vanligvis en art som har mer enn en blomst per stamme som kan være mellom 15 og 45 centimeter høye. Blant de vanligste kan vi finne Liberty, Thalia in white og Dawn, som er tofarget.

Cyclamen narcissus

Blomstene av denne arten er hengende som har lange rør

Blomstene av denne arten er pendler som har rør og lange kronblader. De kan ha en høyde på ca 45 centimeter og deres pleie krever stor delikatesse.

Grønn påskelilje

Dette er minste art, ideell å dyrkes i en gryte. Det er en sjelden plante som produserer en blomst som har en merkelig grønn farge og en ubehagelig lukt.