Skip to content

Hvordan få snøklokken til å blomstre?

16 de juni de 2021

Snowdrop er en av de vakreste og mest elegante løkplanter. Selv om den bare vokser til 15 centimeter i høyden, skaper de delikate små hvite blomstene et skuespill som ingen andre tidlig på våren.

Men, Hvilken omsorg har vi for å tenke på skjønnheten? De er ikke kompliserte, men for å gjøre dem enda enklere skal vi hjelpe deg 🙂.

Hvordan er snøklokken?

Galanthus nivalis i blomst

Før vi vet hvordan vi skal ta vare på det, må vi kjenne dets egenskaper slik at vi kan finne det raskere når vi går i et barnehage 😉. Hovedpersonen vår er en pæreplante som er hjemmehørende i de tempererte områdene i Europa, der den lever i bøkeskog mellom 700 og 1400 meter, hvis vitenskapelige navn er Galanthus nivalis. Det er preget av å ha lineære mørkegrønne blader som når opptil 10 cm i høyden, og klokkeformede blomster bestående av 6 tepals: 3 utvendige og 3 indre hvite.. Disse spirer på sen vinter og tidlig på våren.

Det er en ideell plante å ha enten i en gryte eller under løvtrær. Men la oss se bedre hvilken omsorg den trenger.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Galanthus nivalis blomst

Hvis du får noen pærer, er dette pleien de trenger:

  • plassering: utenfor, i halvskygge.
  • Jord eller underlag: det er ikke krevende, men foretrekker de som er litt sure og har god drenering.
  • Irrigasjon: annenhver uke.
  • Abonnent: det kan betales med flytende gjødsel for løkplanter i henhold til indikasjonene angitt på emballasjen.
  • Pæreplantingstid: om høsten ca 2 cm dyp.
  • Multiplikasjon: ved separasjon av pærer om våren / sommeren, når planten har gått tom for luftdelen (blader og blomster).
  • Rustikk: vokser i kjølig klima, med frost ned til -15 ° C. Likevel, i noe varmere klima kan det også trives hvis jorden holdes fuktig (ikke vanntett).

Kjente du snøklippet?