Skip to content

Hvordan gjødsle georginer

14 de juni de 2021

Dahliaer er nydelige meksikanske blomster. Stor, prangende, fargerik og veldig glad. De kommer i forskjellige former (enkle, doble, pom-pom, tusenfryd …). Og det mest interessante fortsatt: de er veldig enkle å ta vare på. Men som alltid skjer hvis de ikke blir befruktet … produserer de kanskje ikke så mange blomsterknopper som vi ønsker.

Derfor skal jeg forklare deg nedenfor hvordan gjødsle georginer. Så du kan nyte skjønnheten gjennom sesongen. 🙂

Hvilke typer gjødsel er det?

Gjødsel er en del av en verden som hver gartner eller gartner må vite, siden det er flere typer. For god pleie av georginer vil det være nødvendig å vite at det er kjemisk gjødsel, som er flytende eller selges i granulatklare, og organiske, det vil si de økologiske som kommer fra organisk materiale som et dyr ( gjødsel, guano).

Hvilken er den beste for georginer?

Faktisk, det er ingen bedre kompost enn den som kommer fra jordendet vil si den organiske. Men ikke bare for georginer, men for alle planter. Det er det mest naturlige som finnes. Nå, når vi dyrker blomster i potter, må vi velge flytende gjødsel. Hvorfor? For hvis vi ikke gjorde det slik, kunne vi gjøre det vanskelig for vannet å renne, noe som ville ende opp med å råtne røttene.

Når og hvordan skal jeg betale dem?

Georginer betales om våren og sommeren det er når de er i full vekst og blomstrer, og når de trenger mest energi. For å oppnå sunnere potteplanter anbefaler jeg å gjødsle dem med guano i flytende form i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen, da den er veldig rik på næringsstoffer (nitrogen, fosfor, kalium, aminosyrer og mikroelementer).

I tilfelle å ha dem i jorda, kan vi også bruke guano (i pulver) eller en eller annen type gjødsel som kyllinggjødsel som også inneholder veldig viktige næringsstoffer (nitrogen, fosfor, kalsium, kalium, magnesium, natrium, mangan og annet mikronæringsstoffer). Du må bare huske på at hvis du velger det siste, må du la det tørke i solen i minst en uke. Dosen vil være mer eller mindre som en håndfull per plante.

Rosa dahlia

Jeg håper det har tjent deg 🙂.