Skip to content

Hvordan ha bedre innhøstinger

15 de juni de 2021

Frukthagen er det området der det dyrkes grønnsaker og det plantes også frukttrær. Det er hjørnet der gartneren eller gartneren bruker mye tid på å ta vare på noen planter som før eller siden vil tjene som mat. Men, Er det noe triks for å forbedre kvaliteten på fruktene?

Sannheten er at ja. Flere ting kan gjøres. Jeg vil forklare deg nedenfor hvordan få bedre innhøstinger uten å måtte bruke bare penger på det. 😉

Forbered bakken

Forbered bakken før såing

Det er veldig viktig å forberede bakken før du planter noe, da dette vil sikre at plantene kan rote lett og raskt. Og dermed, vi må fjerne gresset og steinene og deretter nivellere bakken litt. Også, hvis vi vil, kan vi sette et anti-luke maske slik at disse plantene ikke plager de i hagen vår.

Gjødsle hagen

Å berike jorda er viktig for å ha gode høstinger. Og det er at, i tillegg til vann, trenger planter «mat» for å kunne vokse sunne og sterke. Derfor må vi gjødsle med organisk gjødsel som gjødsel, guano eller kompost og blande komposten med jorden med en rake eller et rototiller.

Ikke legg plantene for tett sammen

Tomater i en frukthage

Noen ganger, for å utnytte plassen bedre, er det som er å plante plantene som den som sier «den ene oppå den andre». Dette, hvis det allerede er et betydelig problem hvis de dyrkes i potter, i hagen benytter også muligheten til å få bedre avlinger. For å unngå det, vi må kjenne voksenstørrelsen til arten vi skal plante og prøve å sette dem på et minimum avstand mellom dem slik at de kan få en god utvikling.

Vann ofte

Spesielt om sommeren trenger hageplanter mye vann. Hvis vi ønsker å oppnå gode høstinger, må vi sørge for at det dyrebare elementet ikke kommer til å mangle på kort tid. Så det, vi må sørge for at jorden ikke mister fuktighet.

Behandle planter med naturlige produkter

Rød bladlus på tomatplante

Hagebrukplanter er planter som kan påvirkes av ulike skadedyr og sykdommer, for eksempel melkeboller, rød edderkoppmidd eller pulveraktig mugg. Før det skjer det anbefales sterkt å gjøre forebyggende behandling hver 15. dag med naturlige produkter, som neemolje eller kaliumsåpe, som også vil tjene som kurativer hvis de allerede har en.

Med alle disse tipsene er vi sikre på å få noen veldig gode innhøstinger.