Skip to content

Hvordan lage en grønnsakshage i hagen

19 de juni de 2021

Hagene trenger ikke nødvendigvis å ha bare prydplanter, møbler for å nyte naturen eller dekorative elementer som skulpturer, piedestaler eller hagegnomer. Faktisk i dette grønne området en grønnsakshage kan også være inkludert, som vil være mer eller mindre stort avhengig av landet vi har og mengden hagebrukeplanter vi ønsker å dyrke.

Så hvis du trodde du ikke kunne dyrke din egen mat i ditt private paradis, så la meg fortelle deg det hvordan lage en grønnsakshage i hagen.

Trinn 1 – Velg hvor du vil ha hagen din

Grønnsakshage

Det første du må gjøre er å velge stedet hvor du skal plante hageplantene. Dette terrenget den må være mer eller mindre flat, hvis mulig sørvendt, siden på denne måten vil de vokse og utvikle seg mye bedre.

Trinn 2 – Forbered bakken

Forbered bakken

Når terrenget er valgt, må det være klargjort. For dette må du fjern stein og gress, passere med motorhaken å gjøre jorden mer »løs», gjødsle den med gjødsel støpe et lag 5-8cm tykt, og niveller det med en rake.

Trinn 3 – spore sporene

Riller

Før planting er det veldig viktig spore sporene, hvor du vil plante plantene dine. De trenger ikke å være veldig dype, men jeg anbefaler at de måler minst 40 cm dype slik at du, når du planter, legger til et 2-3 cm lag med elvesand eller pimpstein slik at røttene blir enklere å forankre.

Trinn 4 – Installer et drypp vanningsanlegg

Dryppvanning

Drypp vanningsanlegget er det mest tilrådelige for hagen, siden med det du slipper å kaste bort vann siden alt som vanner jorda, blir absorbert av plantene.

Trinn 5 – Plasser innsatser og trelliser

Trenet i frukthagen

Det er visse planter, for eksempel tomatplanter og paprika, det De trenger en innsats og / eller trellis slik at de kan vokse godt og ikke bryte stilkene. Så nå er det på tide å plassere dem. Forsikre deg om at de er fast innebygd i bakken, slik at vinden ikke kan bevege dem i tilfelle den blåser med stor kraft.

Trinn 6 – Plant plantene dine

Grønnsakshage

Og nå ja, nå er det på tide plante hageplantene: paprika, agurk, gressløk, courgette … Det er så mange! Planter de du liker best, legg dropperen på dem og nyt!