Skip to content

Hvordan lage en hage med plastflasker

21 de juni de 2021

Hver dag kaster vi mange plastbeholdere: flasker, glass, bestikk … Imidlertid kan vi gi dem et nytt liv ved å gjenbruke dem i hagen eller frukthagen vår. Hvordan? Gjør det til alle våre nye hageredskaper. Dermed vil vi ikke bare spare penger, men også ta vare på miljøet.

Gå på gjenvinningsbilen vi skal lære hvordan lage en hage med plastflasker.

Spiret plante

Plastflasker er gode potter: de kan holdes ute i flere år siden de ikke ødelegges, og plantene vil også kunne vokse og utvikle seg uten problemer. Det eneste vi må huske på er at vi må lage noen hull i basen for drenering (Minst 4), og at underlaget vi skal bruke må være porøst.

Størrelsen er viktig: plantene vil ikke vokse så mye i en 2l flaske som i en 5l flaske. Når du lager en hage med plastflasker det anbefales sterkt å bruke de som har større kapasitet, siden vi ikke trenger å transplantere så ofte; Og faktisk, hvis det dyrkes planter som salat, tomater, spinat eller agurker, kan vi ha dem gjennom hele sesongen i samme flaske.

Grønnsakshage i flasker

For å gjøre en flaske til en blomsterpotte, er det bare å ta tak i en kuttek (eller noen sysaks) og kutt den smaleste delen. Etterpå blir det laget noen hull for drenering, og planten blir plantet eller frøet blir sådd ved hjelp av et universelt substrat som kan blandes med 30% perlit.

Vi vil plassere den i et område der den får direkte sol, ideelt sett hele dagen, slik at den lille planten vår har en utmerket utvikling. Hvis du vanner ofte og unngår å la jorden tørke ut, du vil se hvordan du i løpet av få uker vil kunne høste den 🙂.