Skip to content

Hvordan lage en økologisk hage hjemme

14 de juni de 2021

En økologisk urbane hage gir mange fordeler, selv om det kan virke vanskelig å gjøre. Du må ha noen få ting i bakhodet for å få det til å fungere perfekt, men når det oppnås, er både tilfredsheten og fordelene veldig gode.

Hvis du ønsker å dra inn i en verden av urbane hager hjemme, og du ikke vet hvilke materialer du trenger eller hvilke trinn du må følge, fortsett å lese 🙂

Fordeler med å ha en urbane hage

Frukthage i en blacón

Slik at motivasjonen for å ha en urbane hage hjemme vokser, husker vi at det vil hjelpe deg å spise bedre, sunnere og på en økologisk måte. På bare en kvadratmeter med hage, du kan produsere opptil 20 kg mat i året.

Derfor, i tillegg til å være en hobby som hjelper oss å være utendørs og glemme teknologier og skjermer, kan vi mate familien vår på en sunnere måte.

Fremgangsmåte å følge

såte tomater

Plassen du har hjemme er minst av det. Med bare en kvadratmeter kan du ha den lille hagen din. Du trenger noen grunnleggende ting for hagen din.

  1. Den første De er containerne der vi skal plante. Jo flere containere det er og jo mer varierte de er, jo flere plantemuligheter har vi. Beholdere kan være voksebord, blomsterpotter, planter, etc.
  2. Substratet du trenger for at planten skal vokse i god stand, vil være ideell for å absorbere alle næringsstoffene. Jorden må ha næringsstoffer, og prisen på underlaget vil avhenge av hva du vil investere i hagen din.
  3. Når vi har fått containerne og landet, trenger vi plantene og / eller frøene vi skal så. Du kan ha alle slags grønnsaker og grønnsaker i hagen din: salat, tomater, paprika, agurker, mais, kål … Hver avling vil kreve et annet nivå av planteopplevelse. Den ideelle tingen å starte i denne verdenen er å velge enkle avlinger for årstider hvert år.
  4. Det som ikke kan mangle er vann. Takket være vann kan avlinger vokse og bruke næringsstoffene i underlaget.

Avhengig av hvor du bor, kan det hende du trenger en og annen plantevernmiddel. Men med disse materialene kan du nyte den urbane hagen din hjemme.