Skip to content

Hvordan lage en spiralhage hjemme

20 de juni de 2021

Dette er ikke første gang vi snakker om å ha en spiral grønnsakshage, et alternativ for de mennesker med liten plass som ønsker å dyrke et stort antall planter i et begrenset område.

Spiralhager presenteres ikke bare som en veldig praktisk løsning når det mangler plass i hjemmet, men de kan også ha dekorative formål hvis de er designet med god smak og presisjon.

Montere hagen i en spiral

Spiral hage

Selvfølgelig for lage en spiralhage Du må vite noen spørsmål fordi suksessen til prosjektet vil avhenge av dette og den solide basen, slik at plantene som vokser forskjøvet, gjør det i god stand.

For å bygg din egen spiralhage Du kan bruke grunnleggende materialer du til og med kan ha hjemme: tre, steiner, tømmerstokker, kompost osv. Ideelt sett velger du en hevet plass i hagen eller utformer den noen centimeter over bakken.

Det første trinnet i å starte prosessen er planlegg hagen i en spiral, organisere det fra forskjellige områder der planter med forskjellige behov vil være lokalisert. Da må du spore en spiralformet tegning på bakken som vil tjene som en guide. Plasser små steiner på tegningen for å forsterke linjen, og velg deretter murstein, tre eller noe annet element som skal tjene som støtte for å skape hagen. Plasser elementene vertikalt eller horisontalt over hverandre for å skape en spiral i høyden slik at det er et høyere og et lavere område, slik at du kan ha ett eller flere områder i midten.

Når du bygger spiralene, vil du fylle dem med jord til du er ferdig med den generelle utformingen av spiralhagen.

Soner og avlinger i en spiralhage

Spiral grønnsakshage

Hvis vi snakker om en standard spiralhage, kan du dele den inn i tre forskjellige områder for å finne lignende planter i hver av dem. I den nedre delen, bland jorden med kompost, i midtområdet kan du lage et rom med jord, to deler av underlaget og en av sand, og i det øvre området kan du lage et tørrere område ved å plassere mer sand enn i hvile. Denne forskjellen i terreng vil tillate deg å dyrke forskjellige arter.

Nå hvordan vet du det hva du skal vokse i en spiralhage? Disse hagene er ideelle for aromatiske urter, da de ikke blir for store og lar deg innlemme en rekke avlinger. I henhold til egenskapene til hvert område kan du plante på følgende måte:

1. Høy del, med tørt og veldig solrikt underlag: timian, oregano, lavendel.
2. Midtdel: koriander, kamille, estragon, valerian, sitronmelisse, koriander.
3. nedre del, mindre solrik og mer fuktig: ringblomst, mynte, mynte, selleri, gressløk, malurt, anis, persille, løk.