Skip to content

Hvordan lage et blomsterbed for hagen

16 de juni de 2021

Hvis du har hage, er en av tingene du kan lage en blomsterbed. En gruppering av blomster som vokser mer eller mindre i samme høyde og som vil lyse opp stedet med sine fargerike kronblader, samtidig som de vil tiltrekke seg fordelaktige insekter, som bier eller elegante sommerfugler.

Men hvordan gjør du det? Med andre ord, hvilke trinn må du følge for å kunne nyte dem? Vel, det er veldig enkelt: du må bare fortsette å lese. Når du er ferdig, vil du vite det hvordan lage et blomsterbed for hagen 😉.

Velg plantene

Det første du må vite er hvilke planter ønsker vi å plante i hagen. Det er et bredt utvalg av dem som produserer vakre blomster, men de har ikke alle samme blomstringssesong eller samme størrelse. For å gjøre det lettere for oss, kan vi bli ledet av disse forslagene:

Anlegg Kjennetegn Blomstringssesong

Kosmosblomster

Cosmos bipinnatus

Årlig urt som når en høyde på 1 meter. Blomstene er gule, lilla eller hvite. Fra vår til høst.

Dianthus caryophyllus blomster

Dianthus caryophyllus (nellik)

Flerårig urt som når 60cm. Blomstene er røde, rosa, hvite, laks, gule eller tofarget. Fra vår til høst.

Digitalis

Digitalis purpurea (revehanske)

Toårig urt som når en høyde mellom 50 og 100 cm. Blomstene er hvite, kremfarge, oransje, røde, lilla og rosa. Vår (seks uker).

Gruppe av pelargoner i blomst

Pelargonium (pelargoner)

Flerårige urter som når en høyde på ca 60 cm. Blomstene er hvite, rosa, røde, lilla, lilla. Vår og sommer.

Portulaca

Portulaca grandiflora

Årlig urt som når en høyde på opptil 15 cm. Blomstene er røde, gule, oransje, hvite, rosa. Sommer.

Oransje blomsterblomst

Primula acaulis

Flerårig urt dyrket som en årlig som når en høyde på ca 30 cm. Blomstene er rosa, oransje, gule eller hvite. Vår.

Rudbeckia hirta

Rudbeckia hirta

Flerårig urt som når en høyde på 50-90cm. Blomstene er gule eller gyldne, med en lilla-brun beholder. Sommer.

Saponaria officinalis i blomst

Saponaria officinalis (såpeurt)

Flerårig urt som når en høyde på 50 cm. Blomstene er hvite, rosa eller gulaktige. Sommer.

Tagetes blomster

Tagetes erecta (nellike fra India)

Årlig urt som når en høyde på opptil 30 cm. Blomstene er gule eller oransje. Sommer og høst.

Verbena blomst

Verbena hybrida

Flerårig urt som når en høyde på opptil 50 cm. Blomstene er rosa, hvite, lilla eller røde. Sent på våren til tidlig høst.

Lilla zinnia

Zinnia elegans

Årlig urt som når en høyde mellom 15 og 90 cm. Blomstene er gule, oransje, hvite, røde, rosa, lilla, lilla eller crimson. Sommer og høst.

Bestem deg for hvor du befinner deg

Blomster i en hage

Blomsterbed ser bra ut nesten hvor som helst: ved siden av stiene, ved inngangen til hagen, som isolerte grupper i forskjellige områder av landet, i nærheten av de store trærne, i det spesielle området der familien tilbringer hyggelige øyeblikk, … Hvordan kan det være veldig vanskelig å bestemme hvor å gå? for å si, vil idealet være å lage et veldig enkelt kladd på papir.

Vi tegner de forskjellige områdene i hagen og plantegruppene som finnes. Så vi kan vite hvilke hull som er igjen tomme og bestemme. Når vi har gjort det, trenger vi bare å avgrense området før planting, for eksempel med et tau og flere innsatser.

Planter plantene

Oransje blomster i en hage

Nå er det på tide å gi farge til den solide fremtiden. Det er på tide å plante plantene med tanke på størrelsen de får når de har vokst. Dette betyr at de ikke skal plantes tett sammen, men ikke for langt fra hverandre. Det er best å plassere dem i en avstand på minst 3-5 cm. På denne måten vil de kunne vokse uten problemer.

Sett et anti-luke maske

Grønt anti-ugressnett

Et blomsterbed må se spektakulært ut, nå og for alltid, så ville urter ikke trenger å være i stand til å spire, i det minste i dette området. Så, etter planting, er det vi skal gjøre å sette et ugressmaske. Hvordan gjør du det? Meget lett: Vi legger masken på plantene for å se hvor vi må kutte, og deretter legger vi den på bakken og holder den med for eksempel steiner. For at den ikke skal se dårlig ut, kan vi dekke den til med dekorative steiner eller furubark.

Dermed kan vi nyte et utrolig blomstermassiv.